Pár hete a Cincinnatiban zajlott WTA1000-es torna döntőjében csapott össze Cori Gauff és Karolina Muchova, ezúttal a New York-i Grand Slam elődöntőjében találkoznak.

Cori Gauff 065
Cori Gauff mindhárom idei WTA bajnoki címét kemény borításon szerezte Aucklandban, Washingtonban és Cincinnatiban. (Fotó: lev radin/Shutterstock.com)

Amennyiben rámutatni kell arra, hogy mekkora javulást hozhat egy edző valakinek a játékában, akkor Brad Gilbert ismét remek példaként szolgálhat. A híres edző, aki sok évvel ezelőtt Andre Agassit segítette, most a még tizenkilenc éves Cori Gauff-ot (WTA 6.) vette szárnyai alá. Bár nemrég kezdtek el együtt dolgozni, az amerikai játékos eredményein ez rögtön meglátszott. A Wimbledonban elszenvedett első fordulós búcsúját követően, Washingtonban váltott kemény borításra és megszerezte első WTA500-as kategóriájú bajnoki címét. Nem kellett sokat várni az első WTA1000-es sikerére sem, mert Cincinnatiban is végig ment a versenytáblán és egyik legnagyobb esélyesként rajtolhatott a US Openen.

Megérett Cori a Grand Slam-győzelemre is?

New Yorkban a vártnál egy kicsit nehezebb volt a menetelése, ugyanis Laura Siegemund, Elise Mertens és Caroline Wozniacki ellen is döntő játszma megnyerésére kényszerült, azonban 6-0, 6-2-re tudta verni a negyeddöntőben azt a Jelena Ostapenkót, aki Iga Swiateket búcsúztatta és ezzel a lengyel elveszítette a világelsőségét. Jelen pillanatban, Cori tíz egymás utáni megnyert meccsnél tart és a Wimbledon óta tizenhat meccsgyőzelmet gyűjtött és csak egyszer kapott ki. A döntőbejutásért azzal a Karolina Muchovával mérkőzik meg, akit Cincinnatiban 6-3, 6-4-re vert. Ohióban mindkét játékos gyengén teljesített a második adogatásával, azonban Muchova az elsővel sem volt kellően eredményes.

Részletek az ohiói összecsapásukból

Idei második Grand Slam-döntőjébe juthat Muchova

A Roland Garros döntőjének elvesztése nem lombozta túlságosan le a huszonhét éves csehországi játékost (WTA 10.) és bár ő is a Wimbledon első fordulójában már kiesett, a tengerentúlón ismét remek formát tanúsít. Annak ellenére, hogy a Cincinnatiban zajlott döntőjétől is többet remélt, New Yorkban csak egy játszmát veszített mostanáig. Nem volt annyira magasa színvonalú ellenállásban része mint Gauffnak, sorban Storm Hunter-t, Magdalena Frech-et, Taylor Townsend-et, Xinyu Wang-ot és Sorana Cirsteat ejtette ki. Utóbbit 6-0, 6-3-ra verte a negyeddöntőben. Karolina könnyebben jutott az utolsó előtti szakaszba Corinál és bár az utóbbi időben szépek voltak az eredményei, Gauff-ot mondhatjuk meggyőzőbbnek a borításváltás óta, így ismét ő az esélyesebb egy olyan játékfelületen, ami az amerikai játékosnak kedvezőbb.

szeptember 08., péntek

Tipp Játék hendikeppel Gauff, Coco -1.5 @ 1.65

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 6. 8:43 UTC.