Az amerikai rangos torna háromszoros negyeddöntőse, Andrey Rublev egy meccset sem nyert a felvezető tornákon és ez nem valami biztató előjel a második forduló előtt, amelynek alkalmával a torontói Mastersen negyeddöntős Gael Monfils ellen lép pályára.

Andrey Rublev 039
Andrey Rublev 2023-ban több meccset nyert mostanáig salakon, mint kemény borításon (19/14). (Fotó: Harjanto Sumali/shutterstock.com)

Első Masters bajnoki címét ünnepelhette végre idén a huszonöt éves orosz játékos (ATP 8.) Monte-Carlo salakján, azonban a kemény borításokon nem teljesített valami jól. Bár még van egy pár állomása az idénynek, mostanáig összesen tizennégy meccset nyert, ami a legkevesebb győzelmét jelenti egy teljes szezonban 2015 óta. A Wimbldedon után, előbb salakra váltott vissza és tornát nyert Bastadban, de az azt követő két tengerentúli, kemény pályás Mastersen (Torontoban és Cincinnatiban) nyitómeccsein búcsúzott. A US Opent mégis három szettes győzelemmel kezdte, de ellenfele a top100-on kívüli Arthur Cazaux (ATP 112.) volt. Bár sima továbbjutást mutatott az eredménytábla, Andrey nem volt csúcsformában, ugyanis a 34 nyerő ütés mellé, 41 ki nem kényszerített hibát gyűjtött.

Monfils 2016-ban elődöntős volt New Yorkban

Rublev rutinos francia ellenfele is háromszor volt már negyeddöntős a US Openen, de ezek mellett, ő egy elődöntőt is már kipipált New Yorban hét évvel ezelőtt. A harminchat éves Gael (ATP 162.) régóta már nem az élvonal tagja és a második kemény pályás idényrészig roppant gyengén teljesített idén, de a tengerentúli pályákon megvillant néhányszor a borításváltás óta. Washingtonban nyolcaddöntőzött, a torontói Mastersen pedig a negyeddöntőig jutott el úgy, hogy Stefanos Tsitsipast is verni tudta méghozzá két játszmában. Cincinnatiban is reflektorfénybe került, mivel Cameron Norrie-t és Alex De Minaurt is búcsúztatta mielőtt a torna utólagos bajnokától, Novak Djokovictól kapott ki. A Taro Daniel elleni New York-i nyitómeccsén szetthátrányból fordított, de a második szervájával játszott pontoknak csak 36%-át nyerte. A bukmékerek oddsai nem sok esély adnak a továbbjutására, de rutinfölényének és javuló játékformájának köszönhetően megnehezítheti Rublev dolgát.

Augusztus 31., Csütörtök

16.00 Gael Monfils - Andrey Rublev  2.45  1.50

Tipp Andrey Rublev nyeri a meccset és mindkét játékos nyer szettet 2.40

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 30. 10:20 UTC.