Az idei Wimbledon gyepén szerepelt előszőr rangos torna főtábláján, azonban az amerikai Grand Slamen ízlelte meg a huszonhárom éves magyar srác, hogy milyen ennyire fontos meccset nyerni.

Marozsán Fábián US Open (218510182)
Marozsán Fábián 2023-ban harmincegy meccset nyert mostanáig salakon és csak ötöt kemény borításon. Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock, Leonard Zhukovsky/Shutterstock

A római Mastersen való menetelésével berobbanó Fábián (ATP 92.) szinte csak salakon játszott az elmúlt hónapokban és Perugiában megszerezte legértékesebb Challenger bajnoki címét. A Wimbledon után is a szemcsés borításon folytatta, ami nem meglepő, mivel ezen a típusú játékfelületen a legeredményesebb. Mégis, az első Grand Slam-meccsét a US Open kemény pályáján nyerte, méghozzá úgy, hogy egy felkészülési meccset sem játszott ilyen borításon. Bár az első két szettet simán nyerte Richard Gasquet ellen és esélye volt rövidre fogni a találkozót, végül az első fordulós sikerének izgalmas forgatókönyve kerekedett, mivel a rutinos francia játékos két tie-breakkel egyenlített. A döntő felvonásban viszont a magyar játékos összekapta magát, kétszer is elvette Gasquet adogatását és behúzta a győzelmet.

Néhány részlet az első fordulóból

Ez a továbbjutás egy mérföldkő pályafutásában, azonban értékes tanulságokat is levonhat ebből a mérkőzésből. Bár 93 győztest ütött a 73 ki nem kényszerített hibája mellett, azért túl nagy ez az utóbbi statisztikai szám. Átlagban véve, több mint tíz ki nem kényszerített hibát jelent szettenként. Reméljük, hogy Adrian Mannarino ellen le tudja ezektől tisztítani játékát.

Kevesebb szettet játszott, de hosszabb volt a meccse Mannarinónak

A Wimbledont követően, a harmincöt éves francia játékos (ATP 35.) a gyepen maradt még egy kicsit és ez megérte, mert Newportban bajnok lett. Washingtonban váltott át kemény borításra, de első meccsén búcsúzott és ugyanígy járt Torontoban is. A Cincinnatiban zajlott Mastersen viszont javult formája és a negyeddöntőig menetelt. A New York-i első fordulóban Yosuke Watanukit győzte le négy szettben. Annak ellenére, hogy kevesebb felvonás volt a francia játékos meccsén, több időt vett igénybe továbbjutása és a győztes ütéseinek/ki nem kényszerített hibáinak mérlege pedig 41/35 lett. A papírforma szerint, Adrian az esélyesebb a harmadik forduló jutni, de nem egy verhetetlen ellenfél Fábián számára. Egy fegyelmezett játékkal a második franciát búcsúztathatja a soha nem alvó városban és ha Fucsovics Márton is nyerni tud Rinky Hijikata ellen, akkor két magyar játékos lehet a harmadik fordulóban. Ez egyáltalán nem egy teljesíthetetlen forgatókönyv.

augusztus 30., szerda

Tipp Szett hendikeppel Marozsan, Fabian +2.5 @ 1.40
Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.58

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 29. 6:46 UTC.