Az amerikai rangos torna felnőtt főtábláján szerzett első győzelme után, Gálfi Dalma újabb szettvesztesség nélküli bravúrt hajtott végre és egy top 20-as játékossal küzdhet meg egy nyolcaddöntős helyért.

Gálfi Dalma (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A 2015-ös juniorbajnoknak szép volt a 6-4, 6-3-as Nuria Párrizas Díaz elleni győzelme az első fordulóban, viszont ezt tetőzni tudta egy 6-4, 6-0-ás sikerrel Harriet Dart ellen a másodikban. Dalmi (WTA 91.) a brit lánnyal való összecsapásán közel kétszer annyi győztest ütött mint ki nem kényszerített hibát (18/10), így nem kell megijednie Veronika Kudermetovától (WTA 18.) sem a harmadik körben. Önbizalmát növelheti az is, hogy az eddigi egyetlen szabályszerűen véget ért egymás elleni mérkőzésüket 2-0-ás szettarányban nyerte 2017-ben a Marseille-i ITF-torna salakján. Idén Miamiban is összecsaptak, de a magyar játékos az első szettben 5-1-es orosz vezetésnél visszalépett.

Kudermetova az eddigieknél nehezebb kihívásnak ígérkezik, mivel a kemény játékfelületre való visszatérése óta elődöntőzött San Joseban és Cincinnatiban sikerült a nyolcaddöntőig eljutnia. New Yorkban ő is szettvesztesség nélkül menetelt mostanáig, az első fordulóban Donna Vekicet, a másodikban pedig Maryna Zanevskát búcsúztatta. Nem meglepő, hogy a papírforma orosz továbbjutást sejtet, de tudni kell, hogy bár jobban helyezett Dalminál a világranglistán, Veronika is csak idén nyert először főtáblás meccset az amerikai Grand Slamen annak ellenére, hogy 2017 óta minden évben indult a tornán.

Ne feledd, hogy az Unibetnél 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a mérkőzésekre a Grand Slam-torna első hetében, ugyanakkor részt vehetsz a nyolc millió forint nyereményalappal rendelkező fogadás bajnokságon is.

szeptember 02., péntek

Tipp Játék hendikeppel Galfi, Dalma +4.5 @ 2.05

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.09.02., 06:50.