Mi salakszakértőnek ismertük Sebastian Baezt, de a huszonkét éves argentin játékos okot adott rá, hogy a kemény borításon is felfigyeljünk képességeire. 

Sebastian Baez 023
Sebastian Baez Winston-Salemben és a US Openen is verte a Cincinnatiban zajló Masters 2022-es bajnokát, Borna Coricot. (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)

Az augusztus végén, Winston-Salemben zajlott tornáig a dél-amerikai játékos (ATP 32.) minden ATP és Challenger szintű tornagyőzelmeit salakon szerezte. Emiatt nem lepődtünk meg, amikor a Wimbledon után ismét a lassú borítást választotta és Kitzbühelben bajnoki címet nyert. Az viszont annál meglepőbb volt, hogy Winston-Salemben kemény felületre váltva sem talált legyőzőre és a mezőny legjobbja lett. A lendülete a rangos amerikai Grand Slamen sem szakadt meg és a harmadik fordulóba jutott Borna Coricot és Felipe Meligeni Alvest búcsúztatva. Ez az első alkalom pályafutásában, hogy rangos esemény harmadik körében van. Jelen pillanatban tizenkét egymás után megnyert meccsnél tart, de nehéz lesz ezt a sorozatot tovább növelni, mert következő ellenfele a két évvel ezelőtti bajnok, Daniil Medvedev lesz.

Botladozik Medvedev?

Carlos Alcaraz és Novak Djokovic miatt egy kicsit talán radar alá kerülő huszonhét éves orosz játékos (ATP 3.) az elvárásokhoz képest alulteljesített a felvezető tornákon, mivel Torontoban a negyeddöntőben, Cincinnatiban pedig a nyolcaddöntőben kapott ki. A US Opent egy formáját nem találó Balázs Attila ellen kezdte, aki csak két gémet gyűjtött össze mérkőzésük alatt. Egy ideig úgy tűnt, hogy Christopher O'Connell sem fogja túl nagyon megizzasztani, de az első két felvonás könnyed megnyerése után, Medvedev tie-breaket veszített és így csak négy szettben húzta be a meccset. Negyvenegy nyerőt szórt, ugyanakkor negyvenegy ki nem kényszerített hibát is gyűjtött, ami nem túl fényes mutató a végeredmény ellenére. Lehet, hogy pár héttel ezelőtt nem sok esély adtunk volna Baeznek ellene, de most nem tekinthetjük Daniilt biztos továbbjutónak.

Szeptember 02., Szombat

16:00 Daniil Medvedev - Sebastian Baez  1.04  8.50

Tipp Mérkőzés nyertese Sebastian Baez 8.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Betfair fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 1. 8:53 UTC.