Visszatérése óta legfontosabb győzelmét szerezte meg Caroline Wozniacki a második fordulóban, de ez nem jelenti azt, hogy elkényelmesedhet a szintén hosszas kihagyás után nemrég felbukkanó Jennifer Brady ellen.

Caroline Wozniacki 032
Caroline Wozniacki a 2009-es és 2014-es döntője mellett, még háromszor volt elődöntős New Yorkban (2010-ben, 2011-ben és 2016-ban). (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

New Yorkban legutóbb 2019-ben induló harminchárom éves dán volt világelső (WTA 623.) három és fél év kihagyás után kezdett el augusztusban újra játszani. Montrealban és Cincinnatiban is indult és a kanadai 1000-es tornán nyert is egy meccset. Az idei Wimbledon-bajnokkal, Marketa Vondrousovával is összecsapott és nem vallott szégyent annak ellenére, hogy két szettben kapott ki. A kétszeres US Open-döntős (2009, 2014) szőkeség jó formát tanúsít a New York-i Grand Slamen és szettvesztesség nélkül verte Tatiana Prozorovát majd a kétszeres Wimbledon-bajnokot, Petra Kvitovát. Nyilván, a csehországi játékos elleni győzelme (7-5, 7-6) nagy port kavart, de talán még korai azt gondolni, hogy meg tudja közelíteni az élvonalat. Hasonló helyzetben van a következő ellenfele is.

Brady közel két évet hagyott ki

A három évvel ezelőtt elődöntőt elérő huszonnyolc éves játékos (WTA 433.), aki 2021-ben Australian Open-döntős volt, júliusban tért vissza és bár WTA-tornák főtábláin még nem tudott egy meccsnél többet nyerni, Washingtonban Anhelina Kalininát, Montrealban pedig Jelena Ostapenkót győzte le. A US Opent két szettes sikerrel kezdte Kimberly Birrell ellen, majd három felvonásban bizonyult jobbnak az idei Australian Openen elődöntőt elérő Magda Linette-nél. Bíztatók ezek a győzelmei, viszont ugyanúgy, mint Wozniacki esetében, a folytonosság még kérdéses. Az erőviszonyok ezen a mérkőzésen kiegyensúlyozottaknak látszanak és megtörténhet, hogy a harmadik felvonás dönti el, hogy ki lesz a továbbjutó.

szeptember 01., péntek

Tipp Játék hendikeppel Wozniacki, Caroline -1.5 @ 1.91
Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.35

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 31. 8:51 UTC.