Az ATP világranglista első három helyezettje és egyben a tornagyőzelemre legesélyesebb játékosok, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic egy meccsgyőzelem távolságra vannak a londoni Grand Slam elődöntőitől.

Ki állíthatja meg Novákot?

Novak Djokovic (ATP 1.) ugyanúgy mint említett játékostársai, eddig csak egy játszmát veszített a tornán és magabiztosan néz a David Goffin (ATP 23.) elleni összecsapás elébe. A belga játékos lassan a régi játékformájához közelít, amellyel veszélyes lehet bárki ellen. Daniil Medvedev ellen két játszmát veszített, Verdasco ellen pedig egyet, de fizikai állóképessége ennyitől még nem kellene csökkennie. Bár nem sokan adnak esélyt David továbbjutására, talán játszmát azért rabolhat a szerb címvédőtől. Eddigi a 6 egymás elleni mérkőzésen Goffin összesen csak három játszmát nyert Novak ellen, de legalább önbizalmi szempontból segíthet az a tudata, hogy legutóbbi meccsüket megnyerte, Monte-Carlóban, 2017-ben.

David Goffin. Fotó: Tatiana/Flickr

Érik a Rafa - Fedex elődöntő

Rafael Nadal (ATP 2.) ismét tarolja ellenfeleit jobbra meg balra. A kétszeres Wimbledon győztes spanyol ellen a gyepszőnyegen is roppant nehéz egyáltalán gémet nyerni. Nick Kyrgioson kívül egyik ellenfele sem gyűjtött össze hétnél több játékot. Ennél azért több várható Sam Querreytől (ATP 65.). Az amerikai egy esetleges győzelemmel egyenlítheti legjobb teljesítményét a Wimbledonon (2017-es elődöntő). Sam a legjobbkor zökkent vissza az ismert játékformájába, hiszen a füvön ha tovább segíti adogatása, akkor nehéz lesz útjába állni bárkinek. Csak két játszmát veszített eddig összesen (Thiem és Sandgren ellen), és öt tie-bréket nyert. Querrey, aki minden meccsén több mint 20 ászt ütött, talán képes lesz eddigi játékostársainál több gémet összeszedni Rafa ellen, még akkor is ha a továbbjutása hatalmas meglepetés lenne, mert játékának többi része messze nincsenek szervájának színvonalán.

Svájci óra japán robot ellen

Roger Federer (ATP 3.) a torna előrehaladtával egyre jobban és könnyedebben száguld előre látványos szerepléseivel. A Lucas Pouille és főleg a Matteo Berrettini elleni mérkőzései valóságos varázslói bemutatók voltak a svájci nyolcszoros bajnoknak. A japán Kei Nishikori  (ATP 7.) bár rengetegszer kellett elismernie Roger fölényét az egymás elleni összecsapások után, a legutóbbin, a tavalyi ATP Finalson sikerült őt legyőznie. Az ázsiai játékos is csak egy játszmát veszített az idei Wimbledonon és ezért van oka, hogy bizakodóan lépjen pályára Federer ellen. A bukmékerek neki sem adnak sok esélyt a győzelemre, de ha a svájci lendülete kissé visszaesik, akkor azt kihasználhatja Kei. Minden más kimenetel, mint egy 3-0-ás vagy 3-1-es svájci továbbjutás meglepetésnek számítana, de akadhatnak szoros játszmák.

Latinos negyeddöntő

A Guido Pella (ATP 26.) - Roberto Bautista Agut (ATP 22.) negyeddöntő nyilván a meglepetések közé tartozik.

Guido Pella (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Bár a spanyoltól volt, aki elvárt egy ilyen szintű eredményt, a 29 éves argentin ellenfele az elképzelhetetlennel határos teljesítményt hajtott végre két volt Wimbledon-döntős (Kevin Anderson és Milos Raonic) búcsúztatásával. Két ötszettes és egy négyszettes meccset is játszott, ezért meglehet, hogy nem lesz erejének teljében a meccs időpontjában, de az biztos, hogy mindent megtesz majd, hogy alkalomhoz illően szerepeljen. Mégis, Bautista folytonossága most soknak bizonyulhat számára főleg, hogy a spanyol pihenten érkezik. Roberto még nem veszített játszmát az idei londoni tornán.

Wimbledon - férfi egyes negyeddöntők

Fogadj itt a Wimbledonra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.09. (10:45).