Taylor Fritz idén szintet lépett a rangos tornákon, de pályafutásának első Grand Slam-negyeddöntője roppant nehéznek ígérkezik, még akkor is ha ellenfelét, Rafael Nadalt pár hónappal ezelőtt legyőzte Indian Wellsben.

A huszonnégy éves amerikai játékos (ATP 14.) 2016 óta rajtol a Grand Slameken, de az idei Australian Openig nem tudott a nyolcaddöntőig eljutni. Miután Melbourneben ez sikerült, Londonban még egy lépcsőfokkal magasabbra mászott és az utolsó nyolc között találja magát. A remek idényét nem csak a rangos tornákon való eredményessége tükrözte, mivel az említett Indian Wells-i torna alkalmával bezsebelte első Masters bajnoki címét, majd az Eastbourne-i gyepen is végső győztes lett. Ezzel az utóbbi tornagyőztes menetelésével együtt, jelen pillanatban nyolc egymás után megnyert meccsnél tart. A Wimbledonon még nem veszített játszmát, de nem volt élvonalú ellenállásban része, a nyolcaddöntőben a selejtezőből induló Jason Kublert búcsúztatta. A helyzet viszont változni fog a negyeddöntőben, ahol a 22-szeres Grand Slam-bajnok, Rafael Nadal vár rá.

Az Australian Openen és a Roland Garroson szerzett bajnoki címei után, már az is szóba forog, hogy a spanyol játékos (ATP 4.) ebben az évben a Calendar Slamre (az idény mind a négy Grand Slam megnyerésére) is esélyes 36 évesen. Bár Francisco Cerundolo és Ricardas Berankis ellen veszített egy-egy játszmát az első két fordulóban, Lorenzo Sonegot és Botic Van De Zandschulp három játszma után pakolhatott. Mint említve volt, Nadal 0-2-es szettarányban elveszítette legutóbbi összecsapását Fritzzel Indian Wellsben, de akkor a spanyol játékos állítólag sérült volt. Az egymás elleni mérlegük 1-1, mivel Nadal 2020-ban Acapulcoban szettvesztesség nélkül nyert szintén kemény borításon. Az nem vitás, hogy most is verheti amerikai ellenfelét, de Taylornak is sikerülhet szettet vagy szetteket nyerni.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és emellett 25%-os élő nyereménynövelővel is fogadhatsz az összecsapásokra.

július 06., szerda

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.60

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.06., 06:36.