A szabadkártyával induló ötszörös bajnok a nyitókörben Elina Svitolinával mérkőzik meg, aki ellen a legutóbbi három meccsén még játszmát sem nyert, de mégsem esélytelen.

Venus Williams  Wimbledon (310820753,438665146)
A nemes gyepen Venus Williams 2008-ban szerezte ötödik és egyben legutóbbi bajnoki címét. (Fotó: jctabb/Shutterstock, lev radin/Shutterstock.com)

Huszonnegyedik alkalommal lendül neki a negyvenhárom éves Venus (WTA 554.) a londoni Grand Slamnek, amely pályafutásának legsikeresebb rangos eseményének bizonyult. Csak két meccset játszott 2023-ban a füves idény előtt és bár egy elveszített mérkőzéssel kezdett 'S-Hertogenboschban, Birminghamben Camila Giorgit verte több, mint három óra után, majd szettet tudott elvenni az utólag bajnoki címet megszerző Jelena Ostapenko elől. Az olasz szőkeség elleni győzelmével közel hatszorosát, míg a lettországi volt Roland Garros-bajnok elleni teljesítményével több mint háromszorosát nyerhettük tétünknek.

A Wimbledon nyitókörében egy olyan játékossal találkozik, aki bár élvonalú játékos volt néhány évvel ezelőtt, gyepen sosem nyert tornát. Svitolina (WTA 75.) egy évnél hosszabb kihagyás után tért vissza a salakidényre és egy kis alkalmazkodási idő után, bajnoki címet nyert Strasbourgban, majd a Roland Garros negyeddöntőjéig menetelt. A gyepre való váltás viszont már rögös volt és elég csúnyán veszítette el első meccsét Birminghamben Linda Fruhvirtova ellen (2-6, 0-6). Más felvezető tornán nem vett részt és kilencedjére fog indulni a Wimbledonon, ahol 2019-ben elődöntős volt. A huszonnyolc éves Elina 3-1-re vezet Venus ellen az egymás elleni meccseken, de 2019 óta nem kerültek szembe egymással és ez lesz az első füves pályás összecsapásuk. Elméletileg, az amerikai játékosnak a gyepen van a legnagyobb esélye szépíteni, viszont ez nem változtat azon, hogy az ukrán hölgy esélyesebb a továbbjutásra.

Ne feledd, hogy a Wimbledonra megtett győztes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos Wimbledon fogadás bajnokságán.

július 03., hétfő

Tipp Szett hendikeppel Williams, Venus +1.5 @ 1.64

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 1. 8:39 UTC.