Bár a 20 éves magyar játékos nem indul esélyesként a bemutatkozó meccsén a fővárosi tornán, azért sokan elvárják tőle a továbbjutást. 

Stollár Fanny (WTA 121.) nem kezdte éppen a legszerencsésebben az idényt, hiszen az Ausztrál Open selejtezőjének elődöntőiben már búcsúzott a rangos tornától. Azóta nem játszott hivatalos mérkőzést ezért játékformája kérdéses. Ellenfele, az amerikai Madison Brengle (WTA 95.) már tizenkét hivatalos meccset játszott az idei szezonban, és bár nem sok port kavart eredményeivel, ő legalább bemelegedve érkezik a magyar tornára. Ennek ellenére a magyar lány játéka önmagában célratörőbb és ígéretesebb, ezért nem kell leírni teljesen, még akkor sem ha a bukmékerek nem adnak neki valami sok esélyt.

február 20., szerda

Fanny támadó hozzáállása éppen talál a türelmes pontépítésre alapozó amerikai játékos ellen, de csak akkor lehet eredményes is vele ha ezt elég magas színvonalon tudja hozni kevés ki nem kényszerített hibával. Madison nem a leggyorsabb, nem is a legerősebb játékos de nagyon ellenálló a játéka. Tud ő nyesni, támadni, ritmust törni is és mindemellett folytonos. Erre bizonyíték az is, hogy Melbourneben az elődöntős Karolina Pliskovától is játszmát rabolt az Ausztrál Openen és Dohában a szintén indítványozó játékkal rendelkező Eugenie Bouchard-ot verte.

A gyors borítás mindenképp kedvez a hazai játékosnak, és amíg elég hibamentesen irányít, addig lehet reménye a sikerre. Mindenképp tőle várjuk a több nyerő ütést. Amennyiben eléggé stabil is lesz, nem kell eszeveszettül támadnia sem, mert több kínálkozó alkalma lesz pontot zárni. Összeszedett játékformában lehengerlőbb lehet Fanny, de a kevés lejátszott meccs, a folytonosság és rutin hiánya jobban kihasználható a 28 éves ellenfele által.

Kedden kezdi a tornát Bondár Anna (WTA 223.), akinek szintén nehéz kihívásban lesz része Sorana Cirstea (WTA. 108.) ellen.

További szerdai kiemelt teniszmérkőzések:

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.18. (10:01).