A 2018-as világbajnok, Elina Svitolina anyaként lendíti újra pályafutását a salakszezon rajtjának alkalmával.

Elina Svitolina 071
Elina Svitolina 2020-ban Strasbourgban nyert legutóbb salakon tornát. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Kereken egy évet volt távol, legutóbb 2022 márciusában Miamiban lépett pályára. A huszonnyolc éves ukrán játékos nagyon lecsúszott a világranglistán ás az 1081. helyen találjuk. Valószínű, hogy ezen hamarosan jókorát fog javítani, viszont az kérdéses ha az élvonalba is vissza tudja tornászni majd magát. A szünetelés előtt már jó ideje nem voltak valami meggyőzők az eredményei, a 2021-es US Open óta nem nyert két meccsnél többet egymás után. Első ellenfele a világranglista 48. helyezettje, Yulia Putintseva lesz.

Ahhoz képest, hogy top 50-es játékosról beszélünk, a Yulia (WTA 48.) 2023-as idényének kezdete elég szürkére sikerült és csak január első felében Hobartban tudott két főtáblás meccset nyerni. Miamiban és Indian Wellsben is első meccseit elveszítette, de salakidény érkezésével fordulhatnak a dolgok, mert mindkét WTA bajnoki címét lassú borításon szerezte (Budapest 2021, Nürnberg 2019). Tudni kell azt, hogy Charlestonban zöld a salak színe és gyorsabb a felület, mint a vörös szemcsés borítás szokott lenni.

Ha a WTA-naptár keretén belül történt egymás elleni összecsapásaikat böngésszük, akkor észrevesszük, hogy Elina mind a hat meccsüket nyerte. Egyetlen salakos mérkőzésük a 2015-ös Roland Garroson zajlott, amit Svitolina nagyon nehezen, közel három óra játékidő után nyert meg döntő játszmában. Még akkor is, ha egyáltalán nem remekelt az utóbbi időben, Putintseva most szépíthet ezen az egyoldalú mérlegen.

április 03., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Putintseva, Yulia -1.5 @ 1.42

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 3. 4:59 UTC.