Három hónap eltelt az új idényből és Ons Jabeur még csak egy elődöntőt játszott rögtön az év elején, ami kevés azt szem előtt tartva, hogy a világranglista ötödik játékosa, aki a tavaly a US Openen és a Wimbledonon is döntőt játszott.

Ons Jabeur 031
Ons Jabeur eddigi legértékesebb bajnoki címét a madridi vörös salakon szerezte 2022-ben. (Fotó: Dana Gardner/Shutterstock.com)

Január elején Adelaideben jutott az utolsó négy közé, de az volt az egyetlen esemény ahol két egymás utáni meccset nyert az e heti zöld salakos tornát leszámítva. Az Australian Openen már a második fordulóban búcsúzott, majd az Indian Wells-i 1000-es tornáig szünetelt. Kaliforniában sem történt változás, a második meccsén kiesett, a floridai 1000-esen pedig egyből kikapott. A charlestoni boritásváltás alkalmával két győzelmet szerzett eddig, Lesia Tsurenkot és Caroline Dolehidet is két játszmában győzte le.

A negyeddöntőben is favoritként indul, de Anna Kalinskaya (WTA 70.) nagyszerű formát kapott el ezen a héten. Bár ez csak a második negyeddöntője 2023-ban, Charlestonban sorba verte Anhelina Kalininát, Alize Cornet-t és Victoria Azarenkát. Szettet is csak a francia ellen veszített a második meccsén. Azt is meg lehet jegyezni, hogy minden fordulóban játszott egy tie-breaket is, amiket mind meg is nyert. Szép menetelést kapott el a tengeretúlon, azonban tekintettel kell lenni arra, hogy Kaliskaya az évek során gyenge eredményeket gyűjtött salakon, az utóbbi három évben több meccset veszített a lassú borításon mint amennyit megnyert. Jabeur ellenben a salakon is már bizonyított, a tavaly Madridban 1000-es kategóriájú bajnoki címet szerzett. Még akkor is ha nincs csúcsformában a tunéziai játékos, ő tűnik az esélyesebbnek az elődöntőbe való jutásra.

április 07., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Jabeur, Ons @ 1.42

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 7. 5:9 UTC.