A még tizenhét éves Linda Fruhvirtova a kemény borításokon mutatott játékával vonzotta magára a reflektorfényt, de idén korán bemutatta, hogy a salakon is képes jeles eredményeket elérni.

Linda Fruhvirtova 006
Linda Fruhvirtova a tavaly kemény borításon nyerte első WTA bajnoki címét Chennaiban. (Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

A tavalyi és a tavalyelőtti salakos szezonokat ugyan pozitív mérleggel zárta, de csak egy-egy meccsel nyert többet, mint amennyit veszített (7/6 - 2022-ben, 4/3 2021-ben). Ennél sokkal többre lehet képes idén, miután a charlestoni nyitómeccsén a két salakon szerzett bajnoki címmel rendelkező Jil Teichmannt győzte le három játszmában. Linda (WTA 60.) az évet egy Australian Openen elért nyolcaddöntővel kezdte, de azt követően egy tornán sem nyert egy meccsnél többet. Ennek a sorozatnak véget vethet Charlestonban, mivel favoritként indul második meccsén Caroline Dolehide ellen.

A hazai játékos csak a 172. helyet foglalja el a világranglistán, de pályafutása során nyert pár salakos ITF-tornát. 2018-ban és 2019-ben jól teljesített a szemcsés borításon, azonban az utóbbi években a huszonnégy éves játékos nem remekelt. Idei legjobb eredményét a monterreyi kemény pályán jegyezte, ahol a selejtezőből indulva, a negyeddöntőig jutott. A nyitómeccsén Charlestonban a régi formáját nem találó Sabine Lisickit verte két játszmában, de már a következő forduló a végállomást jelentheti számára.

április 05., szerda

Tipp Játék hendikeppel Fruhvirtova, Linda -3.5 @ 1.89

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 5. 6:6 UTC.