A Miamiban elkapott remek játékformája után, sokan kíváncsiak lehetnek, hogy a tizenhat éves Linda Fruhvirtova berobbanása a zöld salakon is folytatódik?

Linda Fruhvirtova (Fotó: Ritzerfeld/Shutterstock.com)

A nemrég véget ért floridai 1000-es kategóriájú eseményig nem sokan ismerték a fiatal cseh játékost (WTA 188.), de Miamiban nagyszerűen menetelt és a nyolcaddöntőig jutott. Ez a teljesítménye egy óriási szintugrás, ugyanis gyakran indul még ITF-tornákon, amelyeken pár bajnoki címet is már begyűjtött. Idén februárban is nyert egyet Cancúnban kemény borításon, de az a sikere nem vonzotta rá azt a reflektorfényt, amit Miamiban kapott, ahol sorban legyőzte Danka Kovinicot, Elise Mertenset és Victoria Azarenkát is, mielőtt Paula Badosától kikapott. A kérdés most az, hogy a salakos szezonban képes lesz erre a menetelésére építeni? Linda a gyors játékfelületről nem a leglassúbbra költözik, hiszen a charlestoni zöld salak gyorsabb a vörösnél, de így is nagy lesz a változás. Linda első ellenfele a tapasztaltabb Ana Konjuh (WTA 62.) lesz, aki nem a legjobb periódusán halad át, hiszen már négy egymás után elveszített meccsnél tart. A horvát játékos legutóbb február végén tudott legyőzni egy ellenfélt. Nem vártuk tőle ezt a visszaesést miután az évet két negyeddöntővel kezdte a Melbourne-i Summer Set 1 és az Adelaide-i 250-es tornákon, amelyeken többek között Kaia Kanepit és Marketa Vondrousovát is legyőzte.

Fruhvirtovától nagyok az elvárások a Miamiban mutatott játéka után, de nem ártana kissé elővigyázatosnak lenni vele fogadási szempontból, ugyanis salakon nem igazán remekelt mostanáig annak ellenére, hogy európai. A tavalyi mérlege négy megnyert meccs és három elveszített, a tavalyelőtt pedig csak egy meccset nyert és ötöt elveszített a szemcsés borításon. Ezzel szemben, a huszonnégy éves horvát ellenfele a tavaly 14 meccset nyert, hetet veszített, a tavalyelőtt pedig ötöt nyert és egyet sem veszített.

április 04., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Konjuh, Ana -1.5 @ 1.91

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.04.04., 07:31.