Három és fél év kihagyás után, Montrealban újra pályára lépett az egykori világelső és Australian Open-bajnok, Caroline Wozniacki. Kanadában sikerült egy fordulón túljutnia és ezt megteheti az amerikai WTA1000-es tornán is.

Caroline Wozniacki 010
Caroline Wozniacki legutóbb Pekingben nyert WTA-tornát 2018-ban. (Fotó: jctabb / Shutterstock.com)

A 2020-as Australian Openen visszavonult, immár harminchárom éves dán játékos anyaként is megpróbál sikeres lenni abban a WTA-mezőnyben, amelynek ranglistáján jelenleg a 632. helyén jegyzett. Visszatérése, a bukmékerek oddsai ellenére, sikereres volt és csak négy gémet veszített a 114. helyen álló Kimberly Birrell ellen. A Wimbledon idei bajnoknője, Marketa Vondrousova viszont már túl kemény kihívás volt számára a folytatásban. A csehországi játékos két játszmában búcsúztatta őt, de a második felvonást hosszabbításra tudta nyújtani még úgy is, hogy csak 27%-át nyerte a második adogatásával játszott pontoknak. Nem hagyott rossz benyomást Montrealban és Cincinnatiban önbizalommal rajtolhat a 45. helyen rangsorolt Varvara Gracheva ellen.

Gracheva döntős volt Austinban márciusban

A kemény borításon idén szinte kétszer annyi meccset nyert, mint ahányat veszített (22-14) a huszonhárom éves, francia játékos, de inkább az év első felében volt sikeres, amikor Austinban döntőt játszott, Indian Wellsben és Miamiban pedig nyolcaddöntős volt. Idén, többek között, verte Daria Kasatkinát az Australian Openen és Indian Wellsben, Ons Jabeurt Miamiban. A Wimbledon után, a kemény borításra való visszaváltása azonban rögösnek látszik, Washingtonban és Montrealban is első meccsein búcsúzott. Cincinnatiban a selejtezők második fordulójában kikapott két sima játszmában Cristina Bucsától (WTA 84.), de szerencsés vesztesként új esélyt kapott a főtáblán, azonban második eséllyel indul Wozniacki ellen. Egy szettet talán mégis elvehet a volt világelsőtől.

augusztus 15., kedd

Tipp Mérkőzés nyertese Wozniacki, Caroline @ 1.73

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 15. 5:15 UTC.