Barbora Krejcikova és Veronika Kudermetova is a salakon érték el legnagyobb sikereiket, azonban amellett, hogy csak a csehországi játékos mondhatja magát Grand Slam-győztesnek, ugyancsak ő az, aki a kemény borításon is fölényesen bizonyított.

Barbora Krejcikova 002
A jelenlegi alacsonyabb helyezése ellenére, Barbora Krejcikova magasabb színvonalat ért el Kudermetovánál (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Krejcikova (WTA 30.) a strasbourgi salakon, 2021-ben szerzett bajnoki címét követően, elég nagy meglepetésre, a Roland Garrost is nyerte. Az említett évben a harmadik tornagyőzelmét már a prágai kemény játékfelületen szerezte és a 2022-es tallinni és ostravai sikereit is gyors pályákon gyűjtötte be. Annak ellenére, hogy a világranglistán jobb helyet foglal el, Kudermetova (WTA 11.) eddigi egyetlen bajnoki címét a charlestoni zöld salakon nyerte 2021-ben. Az idei teljesítményeikre tekintve is mintha Barbora az, aki jobb formában lenne, mivel az Australian Openen nyolcaddöntőzött, míg ellenfelelének legjobb 2023-as eredménye az Adelaideban elért elődöntő. Az oddsok szerinti esélyesebb játékos mégis Kudermetova, ami kissé meglepőnek tűnhet, de lehet, hogy az egymás elleni mérlegükkel is magyarázható.

Az első összecsapásuk a 2018-as Roland Garroson zajlott, amit a fonákjával remekül nyeső csehországi játékos nyert két játszmában, a második mérkőzésük alkalmával viszont a dohaihoz hasonló kemény borításon találkoztak a tavaly Cincinnatiban és akkor az orosz hölgy diadalmaskodott szintén két felvonásban. Mi ennek mégsem tulajdonítunk most meghatározó szerepet és inkább az összképre összpontosítanánk. Kudermetova az Adelaideban le nem játszott elődöntőjét követően, az Australian Openen és Abu Dhabiban is csak egy-egy meccset tudott megnyerni és dohai nyitómeccsén sincs biztonságban.

február 13., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Krejcikova, Barbora +1.5 @ 1.95

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 13. 6:59 UTC.