Néhány nappal ezelőtt Arantxa Rus két játszmában győzte le Éva Lyst egy alacsonyabb rangú, francia torna salakján, ezen a héten viszont már a német WTA250-es esemény negyeddöntőiben találkoznak.

Arantxa Rus 009
Arantxa Rus negyvennégy meccset játszott 2023-ban salakon, Éva Lys csak kilencet.(Fotó: Dana Gardner/Shutterstock.com)

A lassú borításon idén már harminchét meccset megnyerő Arantxa (WTA 60.) kisebb rangú tornákon remekelt. Néhány bajnoki címet is begyűjtött, legutóbbit ebben a hónapban Contrexevilleben, ahol ugyancsak az utolsó nyolc között 6-4, 6-4-re győzte le Lyst, majd a döntőben 6-3, 6-3-ra verte Anastasia Pavlyuchenkovát. Hamburgi nyitómeccsén a harminckét éves holland játékos a budapesti torna bajnokát, Maria Timofeevát három játszmában ejtette ki, majd ugyanígy búcsúztatta Nadia Podoroskát is.

A salakon idén csak négy megnyert meccsel rendelkező Éva (WTA 167.) az elmúlt években inkább kemény játékfelületen volt eredményesebb és néhány ITF-tornát is nyert. Az év elején sikerült a selejtezőkből az Australian Open főtáblájára feljutnia, WTA-torna főtáblán viszont Hamburgban nyert először két meccset egymás után, miután Mayar Sherif és Udvardy Panna is alig tudtak néhány gémet nyerni ellene. Meglepően jól szerepelt ezen a héten a huszonegy éves hazai játékos és legalább egy játszmát Rustól is elvehet.

július 27., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Lys, Eva +1.5 @ 1.55

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 27. 5:25 UTC.