Marie Bouzkova a múlt héten ugyancsak Mexikóban döntőzött, de ettől még nem feltétlenül esélyesebb Patra Marticnál, aki a torna harmadik kiemeltjét verte az előző fordulóban.

Marie Bouzkova (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Idei szezonja nem kezdődött valami jól, de Marie (WTA 81.) ismét elkapta a fonalat Mexikóban, miután 2020-ban döntőt játszott ugyanitt Monterreyben. Pár napja Guadalajaraban pályafutásának harmadik lehetőségét bukta el, hogy WTA bajnoki címet szerezzen, de valahogy még mindig lehetnek kétségeink a játékának színvonalával kapcsolatban, mivel a döntőig nem volt igazán élvonalú ellenállásba része. Bár sikerült egy szettet elvennie Sloane Stephenstől is, de végül az amerikai lett a tornagyőztes. Ettől még az ottani menetelése egyáltalán nem veszít értékéből, viszont a Monterreyben játszott első fordulója talán némi fáradtságra is utalhat, mivel három játszmát küzdött a már nem túl acélos Sara Errani elleni.

Horvát ellenfele csupán egyetlen egy meccset nyert idén az e heti tornáig, mégis kémény kihívás lehet Bouzkova számára. A rutinfölénnyel rendelkező Martic (WTA 85.) három szettes éles harc után az idei Australian Open elődöntősét, Madison Keyst ejtette ki a versenyből az előző körben. Amennyiben ez a mérkőzése nem hagyott túl nagy nyomot a fizikai teljesítőképességén, akkor legalább egy játszmát nyerhet a mexikói torna tavalyi döntőse ellen is. A bukmékerek sokkal esélyesebbnek vélik Bouzkovát, de mintha pillanatnyilag változóban lenne a két játékos lendülete, míg a cseh visszavett az iramból, a horvát rákapcsolni látszik. Meglehet, hogy csak pillanatnyi benyomás, de akkor is megérhet egy próbát.

március 04., péntek

Szett hendikeppel Martic, Petra +1.5 @ 1.53

Szettek száma Felett 2.5 @ 2.43

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.03.03., 07:30.