Leylah Annie Fernandez a döntőbe való kerülésért Beatriz Haddad Maiaval csap össze.

Annak ellenére, hogy a tavalyi US Open-döntőjével került igazán reflektorfényben, Leylah (WTA 21.) már azelőtt is bizonyította, hogy fényes jövő áll előtte, ugyanis 2021 márciusában szerezte meg itt Monterreyben eddigi egyetlen WTA bajnoki címét. A szeptemberi New York-i Grand Slam-döntőjét követően nagyok voltak tőle az elvárások, de a kanadai tinédzser még nem tudott ezeknek a magasságára emelkednie. Az e heti tornáig csak három meccset játszott összesen 2022-ben, amelyekből egyet nyert és kettőt elveszített. A mexikói tornán viszont emelte a játékszínvonalát és három megnyert meccsnél tart. A Qinwen Zheng elleni, több mint kés és fél órás nyolcaddöntője volt eddig a legnehezebb próbája Monterreyben, amelyet csak a döntő szett tie-breakjében nyert meg, de ezt már kipihenhette, mert a negyeddöntőben Qiang Wangot két játszmában ejtette ki a versenyből.

A brazil Beatriz (WTA 69.) inkább az ITF szintű versenyeken tudott eddig eredményes lenni, számos ilyen jellegű tornát nyert mostanáig úgy kemény borításon, mint salakon. A tavaly is öt ITF bajnoki címet gyűjtött be. Bár az Australian Openen nyert egy fordulót, idén csak Monterreyben nyert WTA-főtáblás mérkőzéseket. Mexikóban már az első körben nagyot küzdött Udvardy Panna ellen, akit a döntő játszma hosszabbításában vert. A múlt hetén Guadalajaraban döntőt játszó Marie Bouzkova elleni negyeddöntőjében három meccslabdát hárított és a döntő játszma tie-breakjében búcsúztatta a cseh játékost egy közel három és fél órás meccsen.

Amellett, hogy Leylah egy magasabb szintet képvisel, megtörténhet, hogy Beatriz fizikai teljesítőképessége nem lesz optimális az előző küzdelmek miatt, ezért eléggé kicsi a valószínűsége annak, hogy igazán acélos ellenállást tud majd tanúsítani.

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

március 06., vasárnap