Két évre a kanadai WTA1000-es kategóriájú tornán elért sikerétől, Camila Giorgi visszalátogat Montrealba, ahol a hazai Grand Slam-bajnok, Bianca Andreescu ellen játssza főtáblás nyitómeccsét.

Giorgi-Camila-tenisz-015
Camila Giorgi több mint három órát töltött a pályán a selejtezőkben. Fotó: pdrocha/Shutterstock.com

A szokásos váltás szerint, miután a tavaly a férfi Mastersnek biztosított színhelyet, Montreal idén ismét a női játékosokat látja vendégül. Az olasz szőkeség különösen kellemes emlékekkel térhet vissza, mivel legutóbbi látogatásakor a bajnoki címmel utazhatott haza. Annak ellenére, hogy idén februárban szintén kemény borításon tornát nyert Méridában, selejtezőket kellett játszania Kanadában. Az első kvalifikációs meccsét két szettben nyerte Elvina Kalieva ellen, azonban a másodikon három szettet harcolt Ashlyn Krueger ellen. A harmincegy éves Camila (WTA 51.) idén tizenkilenc meccset játszott kemény borításon és ezekből tizenkettőt nyert meg, 2023-as összmérlege pedig 20/14. Nem valami fényes, azonban jobb az oddsok által esélyesebbnek mutatott huszonhárom éves Andreescu (WTA 41.) statisztikáinál.

A 2019-es US Open-bajnok, aki abban az évben nyerte ezt az eseményt is Torontoban, felét nyerte idei meccseinek (15/15), kemény borításon pedig 9/8-ra áll. A Wimbledon harmadik fordulójában döntő szettre kényszerítette az utólag finálét elérő Ons Jabeurt, de ez még nem volt elég a továbbjutáshoz. Washingtonban váltott játékfelületet, de nyitómeccsén Marta Kostyuk győzte le szintén három felvonásban. Szabadkártyás tiniként 2017-ben legyőzte Giorgit Washingtonban (5-7, 6-3, 6-4) és az oddsok szerint, most növelheti a fölényét az olasz ellen, de mivel nem volt meggyőző idén, valószínűtlennek tűnhet a sima továbbjutás.

augusztus 09., szerda

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.38

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 8. 5:19 UTC.