A versenynaptár második kemény pályás idényrészét remekül kezdte Cori Gauff Washingtonban, ahol pályafutásának legnagyobb sikerét szerezte és nyerő játékát Kanadában is folytatta.

Cori Gauff 034
Cori Gauff legjobb keménypályás idényén halad át. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az amerikai fővárosban szettvesztesség nélkül robogott a tizenkilenc éves játékos (WTA 7.) és Montrealban is könnyedén rajtolt Katie Boulter ellen, akit 6-2, 6-2-re vert. A negyeddöntőbe való jutásért viszont valószínű, hogy keményebben meg fog kelleni dolgozzon, mert ellenfele az idei Wimbledon győztese, Marketa Vondrousova lesz. A huszonnégy éves, csehországi játékos (WTA 10.) a londoni Grand Slam-sikere után szünetelt az e heti WTA1000-es kategóriájú eseményig, de úgy tűnik, hogy játékformája nem szenvedte meg a pár hetes kihagyást, mert simán búcsúztatta Mayar Sherifet és a visszatérő Caroline Wozniackit.

Ezen a típusú játékfelületen Corinak enyhe statisztikai fölénye van, mivel idei kemény pályás mérlege 20/5 (mely két bajnoki címet is tartalmaz - Auckland és Washington), a Marketáé pedig 15/6. Emellett, Gauff és Vondrousova egyetlen egymás elleni mérkőzése hasonló kemény borításon zajlott Dubaiban 2021-ben és döntő szettet igényelt, az amerikai játékos pedig végül 3-6, 6-0, 6-4-re győzött. A remek formájukra való tekintettel, ez a forgatókönyv ismétlődhet Kanadában.

augusztus 11., péntek

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.40

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 10. 10:12 UTC.