A párizsi Grand Slamen hosszú meneteléseknek örvendő Beatriz Haddad Maia és Lesia Tsurenko nem pihennek a füves idény első hetében.  

Beatriz Haddad Maia 006
Beatriz Haddad Maia egy pontra volt attól, hogy szettet nyerjen az Iga Swiatek elleni Roland Garros-elődöntőjében. (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Mindkettőjüket az utólag bajnoki címét sikeresen megvédő Iga Swiatek ejtette ki a rangos salakos tornáról, a brazil játékost az elődöntőben, az ukránt pedig a nyolcaddöntőben. A huszonhét éves Beatrizt (WTA 10.) kedves emlékek fűzik az angol helyszínhez és a tavalyi füves idényhez, mivel 2022-ben itt nyerte első WTA bajnoki címét, majd Birminghamben is a legjobbnak bizonyult. A harmincnégy éves Lesia (WTA 45.) sem szerepelt rosszul a tavaly a szálas borításon, Eastbourneben a selejtezőkből a negyeddöntőig jutott, többek között az elmúlt év Wimbledon-bajnokát, Elena Rybakinát is verve, majd a londoni Grand Slam harmadik fordulójáig jutott.

Az Eastborne-i meneteléséhez illik hozzáfűzni, hogy az utolsó nyolc között éppen Haddad Maiával kellett volna összecsapjon, de játék nélkül visszalépett. Ezt megelőző egymás elleni mérkőzésükön, amely 2017-ben Miamiban kemény borításon zajlott, az ukrán játékos az első játszmában lépett vissza. Tsurenko fizikai állapota most is enyhén kérdéses, mivel annak ellenére, hogy nem voltak hosszú meccsei a Roland Garroson, a Swiatek elleni nyolcaddöntőjének első szettjében 1-5-nél véget vetett a találkozónak.

június 13., kedd

Tipp Játék hendikeppel Haddad Maia, Beatriz -2.5 @ 1.93

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 13. 5:21 UTC.