Kedves emlékek köthetik Lesia Tsurenkot Mexikóhoz, mivel Acapulcoban 2017-ben és 2018-ban is bajnok lett. Ezen a héten Méridában próbál hosszú menetelést összehozni ugyancsak kemény borításon.  

Lesia Tsurenko 013
Lesia Tsurenko csak két meccset veszített az idén. (Fotó: Alex Bogatyrev/shutterstock.com)

A rutinos ukrán játékos (WTA 100.) nagy önbizalommal érkezhetett még azért is, mert nemrég döntőt játszott Hua Hinben. Mexikóban a selejtezőkből indult, amelynek második fordulójában Lucrezia Stefanini a vártnál jobban megdolgoztatta és csak a döntő szett hosszabbításában tudta kiharcolni a főtáblára jutás jogát, de ettől még a folytatás sikeres lehet. Következő ellenfelének már sokkal hangzatosabb neve van, de mostanáig mindig sikerült Lesiának őt legyőznie. Katerina Siniakova (WTA 47.) is tudja milyen érzés kemény pályákon tornákat nyerni, legutóbb a tavaly Portorozban bizonyult a legjobbnak. Annak ellenére, hogy a páros versenyszámban megvédte az Australian Open bajnoki címét, egyéniben idén még csak egyetlen egy főtáblás meccset nyert.

A csehországi szőkeség már kétszer összecsapott Tsurenkóval és mindkét meccset úgy veszítette el, hogy még egy játszmát sem tudott nyerni. Mindkét mérkőzésük a mexikói kemény borításhoz hasonló játékfelületeken zajlottak. Az elsőre 2018-as US Openen, a másodikra pedig a 2021-ben Dohában került sor. Úgy a pillanatnyi játékforma, mint az egymás elleni mérleg is, arra a következtetésre utalhat, hogy nem túl valószínű Katerina szépítése.

február 21., kedd

Tipp Mérkőzés nyertese Tsurenko, Lesia @ 1.80

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 21. 6:19 UTC.