Lesia Tsurenko és Ekaterina Alexandrova 2019 óta minden évben találkoztak egyszer és az ukrán játékos minden alkalommal szettvesztesség nélkül nyert.

Lesia Tsurenko (Fotó: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com)

A három évvel ezelőtti első mérkőzésük a 2019-es Australian Openen zajlott, 2020-ban a prágai salakon csaptak össze, a tavalyi idény végén pedig fedett kemény borításon Linzben mérték össze tudásukat. Az egymás elleni mérleg meglepő, mivel a világranglistán Alexandrova a sokkal jobban helyezett játékos, az orosz teniszező a 24. helyen, az ukrán pedig a 92. áll. Az utóbbi években Ekaterina többször volt reflektorfényben, de míg ő egy kemény borításon és egy gyepen szerzett bajnoki címmel büszkélkedhet, Lesia négy tornagyőzelmet gyűjtött be és mind kemény borításon kaparintotta meg őket. Az is viszont igaz, hogy már négy év telt el legutóbbi sikerétől. Mindkettőjüknek gyengén működött idén játéka a kemény borításon, Tsurenkonak hét megnyert és hét elveszített meccsből tevődik össze a mérlege, Alexandrovanak pedig nyolc megnyertből és kilenc elveszítettből.

Lesia csak a US Openen tért vissza a hasonló játékfelületre és három játszmában kapott ki Paula Badosától. A szlovén tornán ugyancsak egy három szettes meccsel kezdett, de ezúttal győzni tudott Gabriela Ruse ellen. Ekaterina már augusztus közepén váltott borítást, de minden tornán amelyen részt vett csupán egy meccset nyert. Portorozban Marta Kostyukot verte három hosszabbítást igénylő játszmában. Bár idei éve valamivel jobb volt és most esélyesebbnek emelték ki, Alexandrovának valószínűleg nem könnyű szépíteni a Tsurenko elleni mérlegén.

szeptember 14., szerda

Tipp Szett hendikeppel Tsurenko, Lesia +1.5 @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.09.14., 06:20.