Júliustól tartó vereségsorozatnak vetett véget a magyar játékos a japán tornán és nem is akárhogyan. A folytatásban Panna egy olyan játékos ellen lép pályára, aki alacsonyabban helyezett nála, de a bukmékerek oddsai mégis esélyesebbnek mutatják a továbbjutásra.

Udvardy Panna 008
Udvardy Panna 2022-ben 60.000 dolláros pénzdíjjal rendelkező ITF-tornát nyert kemény borításon Barranquillában. (Fotó: damanius/Shutterstock.com)

A hamburgi salakos torna óta hat mérkőzést veszített el egymás után a huszonnégy éves magyar játékos (WTA 126.). Közel volt a hetedik bukás elszenvedéséhez is, de a tavalyi Wimbledon-elődöntős Tatjana Maria (WTA 48.) nem tudta értékesíteni meccslabdáit a döntő játszmában, majd Panna tie-breakben megnyerte a meccset (annak ellenére, hogy két elvesztett adogatással kezdte a rövidítést). Érdekes módon, sem első adogatásával (67%), sem a másodikkal (38%) nem volt annyira eredményes, mint ellenfele és kevesebbszer brékelt is (2). A salakon általában jobban szereplő Panna a negyeddöntőért a ranglista  191. helyén álló Arianne Hartono ellen lép pályára, aki 6-3, 6-4-re győzte őt le februárban az Orlando-i kemény pályás ITF-tornán.

Részletek Udvardynak a nyitókörös győzelméből

Hartono több mint tízszer több meccset nyert idén Udvardynál kemény borításon

Míg a magyar játékos csak négy meccset nyert 2023-ban hasonló kemény borításon, a huszonhét éves holland ellenfele nem kevesebb, mint negyvenkettőt. A US Open főtáblájára nem sikerült felkerülnie és azóta egy negyeddöntőt játszott a Tokió-i ITF-tornán, ahol Harriet Dartot is verte. Osakában a selejtezőkből indult, a főtáblára kerülve pedig három játszmát harcolt a világranglista 329. helyére visszacsúszott, harminckét éves Misaki Doi ellen. Bár Ariannét esélyesebbnek mutatják az oddsok, egy WTA-tornán azért nehezebb lehet végrehajtani azt, amit egy ITF-eseményen tett meg. A borítás típusa is a holland játékosnak lehet kedvezőbb, de a top50-es játékos elleni győzelme szárnyakat adhat Udvardynak. Ennek a sikerének nagyobb súlya lehet, mint a többi statisztikai mutatóknak.

szeptember 14., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Udvardy, Panna +1.5 @ 1.45

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 13. 5:30 UTC.