Karrierje legjobb kemény pályás idényén halad át a kínai játékos, míg a svájci ellenfele mély hullámvölgyben van.

Xinyu Wang 002
Xinyu Wang 2023-as győzelem/vereség mérlege 31/20, a Jil Teichmanné 20/23. (Fotó: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com)

A gyepről a kemény borításra való visszaváltás nagyon jól jött a huszonegy éves Wang (WTA 39.) számára és azóta tizenkét meccset nyert és csak kettőt veszített. Ebben az időszakban nyert egy ITF bajnoki címet Landisvilleben, negyeddöntős volt Clevelandban és a New York-i Grand Slamen a negyedik fordulóig (nyolcaddöntőig) jutott el, ahol az utólagos elődöntőst, Karolina Muchovát három játszmás mérkőzésre kényszerítette. Xinyu huszonhat meccset nyert idén a kemény borításokon, ami eddigi legjobb teljesítménye ezen a típusú játékfelületen egy idényben és még csak szeptember közepéhez közeledünk.

Válogatás Wangnak az idei legszebb US Open-pontjai közül

Teichmann messze van a top100-tól

Legutóbb júliusban a Lausanne-i salakon tudott ellenfelet verni a huszonhat éves svájci játékos, aki a világranglista 138. helyére esett vissza és csak kilenc meccset nyert idén összesen a kemény borításokon. A nemrég véget ért US Openen simán kikapott tizenhét éves Petra Marcinkotól (WTA 170.), majd a Tokió-i ITF-tornán a világranglista 236. játékosa, Eudice Chong szintén könnyedén búcsúztatta a nyitómeccsén. A kétszeres WTA-tornagyőztes nagyon gyenge formában van és úgy tűnik, hogy egy top40-es játékos jelenleg túl kemény kihívást jelenthet neki.

szeptember 13., szerda

Tipp Fogadás szettre 2-0 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 12. 5:34 UTC.