Kétszer csapott már össze Danielle Collins Caroline Garciával és az amerikai mindkét meccset szettvesztesség nélkül nyerte. Ugyanúgy, mint előző mérkőzéseik, az e heti is kemény borításon fog lezajlani. Változik ezúttal a forgatókönyv vagy folytatódik a tengerentúli játékos tiszta sorozata?

Danielle Collins 033
Danielle Collins mindkét WTA bajnoki címét 2021-ben nyerte, Palermóban salakon és San Joseban kemény borításon. (Fotó: Steven Hodel/Shutterstock.com)

Még a US Open előtt, a Montreal-i 1000-es kategóriájú tornán Danielle (WTA 43.) bizonyította, hogy mennyire veszélyes tud lenni még akkor is ha a 2023-as idénye nem volt a legsikeresebb. Az augusztusi kanadai eseményen a selejtezőkből a főtáblára jutva, két szettben tudta verni többek között az egyre jobb formában lévő Elina Svitolinát is és a negyeddöntőt csak döntő játszmában veszítette el az akkor még világelső Iga Swiatek ellen. Cincinnatiban és a US Openen már csak egy-egy meccset nyert, San Diegoban viszont a US Openen remeklő Jelena Ostapenkót győzte le a nyolcaddöntőben. Csak 34%-át nyerte a második adogatásával játszott pontoknak a három szettes meccs alatt, de a lettországi ellenfeléhez hasonlóan, a huszonkilenc éves amerikai játékos is hatszor tudott brékelni (2-6, 6-3, 6-4). Ostapenko az első adogatásával játszott pontoknak csak alig több, mint felét (56%-át) nyerte.

Lejtőn a világbajnok Garcia

A tavaly négy bajnoki címet begyűjtő Caroline (WTA 10.) idén még egy tornát sem nyert. Az év elején döntőzött Lyonban és Monterreyben szintén kemény borításon, viszont azóta sehol nem nyert három meccset egymás után. San Diegoban a nyolcaddöntőben kapcsolódott a versenybe és Sloane Stephenset búcsúztatta három játszmában. Bár döntő felvonásra került sor, ezt 6-1-re nyerte a szintén huszonkilenc éves francia játékos, aki négyszer vette el ellenfele adogatását és kétszer veszítette el sajátját. Garcia a 2019-es Australian Openen és ugyanitt San Diegoban a tavaly mérkőzött meg Collinssal és még egy szettet sem nyert. Nem vagyunk meggyőződve, hogy ez a meccsük is két szettben fog véget érni, de az amerikai esélyesebbnek tűnik és ismét nyerhet.

Részletek Collins és Garcia tavalyi San Diegoban zajlott mérkőzésükről

szeptember 14., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Collins, Danielle -2.5 @ 1.79

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 14. 5:39 UTC.