A tavalyi idény második feléhez viszonyítva, Anett Kontaveit visszavett az iramból, de jó esélye van a negyeddöntőbe jutni a hazai tornán.

Anett Kontaveit (Fotó: Maksim Konstantinov/shutterstock.com)

A 2021-es évet négy bajnoki címmel zárta és a vb-re (WTA Finalsra) is kijutott, idén viszont még csak a szentpétervári tornát nyerte február első felében. Míg a tavaly 39/11 volt a kemény pályás mérlege, idén 19/9. Ezen a típusú játékfelületen Anett (WTA 4.) a februárban zajlott dohai torna óta nem nyert egymás után két meccsnél többet. Tallinban sem volt könnyű a kezdése, első meccsén Xiyu Wangot csak a döntő szett hosszabbításában verte. Következő ellenfele, Tereza Martincova (WTA 75.) nála gyengébben teljesített a kemény borításokon 2022-ben, tizenöt meccset nyert és tizennégyet veszített. A cseh játékos legutóbb júniusban a nottinghami gyepen tudott egymás után meccseket nyerni WTA-torna főtábláján. Tallinnban viszont könnyebben kezdett, két szettben verte Mirjam Bjorklundot.

Az egymás elleni mérleg is Kontaveit-fölényt mutat, az észtországi játékos mindkét eddigi lezajlott meccset megnyerte. Először 2017-ben Gstaadban csaptak össze salakon és két szettben ért véget a mérkőzés. Nemrég, Cincinnatiben kemény borításon is találkoztak és Anett szetthátrányból fordított. A pillanatnyi helyzetkép valamint az összkép is Kontaveit továbbjutására enged következtetni és a bukmékerek oddsai sem sejtetnek meglepetésszerű kimenetelt.

szeptember 29., csütörtök

Tipp Játékok száma Felett 18.5 @ 1.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.09.29.,07:13.