Talán nem is gondolnátok, hogy egy kocsmát üzemeltet buszberlet, aki az NHL földi helytartója a fórumon. A jégkorong mellett szereti a rally-t is, illetve a psychill zenei irányt, amiben alkot is. Ha szereted a finom koktélokat, akkor a balassagyarmati Overtime Café lesz a te helyed! Jöjjön az interjú!

Overtime Café

Legfontosabb kérdés: miért lettél buszbérlet? Mi volt az alternatíva, botoskesztyű?

Nem. Ez kb. 13-14 évre nyúlik vissza. Akkor került elém az első olyan oldal, ahova nicknevet kellett választanom, és pont a billentyűzet mellett volt a BKV bérletem. Akkor legyen buszberlet! Így jött a név, de van 1-2 oldal, ahol „sagasonka” név alatt futok. Akkor még azt sem tudtam mi az a jégkorong jóformán, így a botoskesztyű alternatíva nem jött szóba.

Mikor és hogyan lesz valakiből a jégkorong szerelmese, és miért pont a Kingset választottad kedvencnek?

A kérdésed nagyon jó. Még gyerekkoromban (azt hiszem még általánosba jártam) néztem itthon a téli olimpiát apám fekete-fehér kis Videoton tévéjén. Persze ezen is el volt törve az antenna, mint a legtöbb ilyen tévén, és mindig meg kellett toldani egy darab rézdróttal, hogy legyen adás. Akkor kezdtem el talán megkedvelni úgy alapból a téli sportokat és a jégkorongot. Azt sem tudom milyen olimpiát néztem, melyik csapatok játszottak, de egész este képes voltam fennmaradni miatta. Aztán sokáig különösebben nem foglalkoztam vele. Olyan 5-6 éve kezdődött komolyabban. A fociban egy piros lap nagyban meghatározza a játék képét a továbbiakban, meg kezdett lassúvá is válni. Valami pörgősebbet akartam, olyat, amit egy kiállítás nem határoz meg döntően. Utána olvastam a szabályoknak, kicsit jobban beleástam magam, egyre több meccset néztem és a végén a rabja lettem. Főleg az után, hogy itthon is elkezdtek NHL-meccseket adni. A Los Angeles nem tudom hogy jött. Hogy jön az embernek egy Barcelona? Megkedveli a játékosokat, a mezt akár, a komplett csapatot. Kopitar játékát imádtam, Quick klasszikus spárgás védéseit imádtam, megszerettem őket. A baj az, hogy a Kings hazai meccsei általában 4:30-kor kezdődnek itt, de meg lehet szokni. Valamit valamiért.

Rally versenyeken is feltűnsz, általában egy rekesz sörrel. Melyik a nagyobb szerelem: rally vagy jégkorong?

Egy rekesz sörrel csak akkor tűnök fel, ha ketten megyünk. Általában több kell oda. Rally versenyekre közel tíz éve járunk a barátaimmal. Tíz év óta nem volt olyan Eger Rally, amin ne lettünk volna ott, de volt olyan év, hogy 12 versenyen voltunk. Világbajnoki futamon még nem voltam, de jövőre lehet Horvátország rendez, így oda mindenképp el szeretnék menni, Eb-futamon kétszer voltam. Mivel korcsolyázni nem tudok, soha nem is próbáltam, így talán a rally-t mondanám nagyobb szerelemnek. Számomra elérhetőbbnek tűnik, meg más a varázsa. De nehéz különbséget tenni, mint ahogy összehasonlítani sem nagyon lehet a két sportágat. Sokáig dobóatlétaként üzemeltem, szóval az atlétikát is szeretem, a motorsportok legtöbbjét is, az óriás műlesiklást is, az NFL-t is. Rally ritkábban van, jégkorong meccs nagyon sűrűn. Hol ez megy, hol az, de az biztos, hogy a rally és a jégkorong a két kedvencem.

Overtime Cafe

Ha minden igaz, egy vendéglátóipari egységet üzemeltetsz. Azt mondják verhetetlenek a koktéljaid, ez igaz?

Igen, így van, van egy sportkocsmám. Mibe fogjon az az ember, aki imádja a sportokat meg a jó söröket? Ötvözni kellett a kettőt. Egyedül azért nem tudtam volna megcsinálni, az biztos. Édesanyám nagyon sokat segített, de elmondható ez a barátaimra és az egész családomra is. Hogy a koktélok mennyire verhetetlenek, azt nem tudom, de eddig mindenki nagyon meg volt elégedve velük, meg úgy az egész hellyel is. Unatkozni nem lehet, hiszen Magyarország összes elérhető sportcsatornája nézhető, illetve a rally világbajnokság és a Eurosport Player is. A koktél üzletet az alkalmazottamnak köszönhetem, az ő ötlete is volt, és nagyon magáénak érzi, nem csak a koktélokat, az egész sportkocsmát is. Ennél többet nem kívánhat az ember egy alkalmazottól, és nagyon örülök, hogy nekem dolgozik. Egyébként a koktélok nagy részét még meg sem kóstoltam, de amit igen, az nekem is ízlett. Igyekszem egy minőséget tartani az egész vállalkozást illetően (mind italokban, mind kiszolgálásban), és úgy fest, meg is lesz az eredménye.

Bogozzuk ki közösen azt a szót, hogy psychill. Ha a chillt négyzetre emeljük, és nagyon chill van, akkor az pszichedelikus élmény? Ráadásul mindezt zenében?

Valahogy éreztem, hogy elő fog jönni a zene is, de örömmel olvastam hogy van itt más zenész is. Olyan 10 éve kezdtem el zenével foglalkozni, persze tök amatőr szinten. Inkább önképzőkörben csináltam, zenei tanulmányom semmi nem volt. Egy-két beat után már azt éreztem, hogy én vagyok a Tiesto (persze mai füllel nagyon rossz volt), aztán elkezdett komolyabban is foglalkoztatni. A gimi után hangtechnikus iskolába mentem, meg is csináltam, és akkor már tudtam hogy egy zengetőn vagy egy kompresszoron mit tekerek, nem csak találgattam. Aztán egyre jobban kezdtek szólni a zenék, és sikerült szerződni kiadóval. Először trance zenékkel kezdtem, de aztán nem tetszett az irány, amerre a stílus ment, és a psychillben megtaláltam önmagam azt hiszem. Megélni ebből nem igazán lehet, szóval továbbra is hobby marad, de imádom csinálni. Azon, hogy maga a szó mit jelent, én még soha nem gondolkoztam. Engem mindig megnyugtat bármi bajom is van, éjszaka szinte csak ezt hallgatom, illetve erre tudok aludni is a legjobban.

Gyakori látogató vagy sporteseményeken. Melyik volt a legnagyobb élményed?

Itt azt hiszem kettőt kell megemlítenem. A legjobb az talán 2011-ben volt, amikor kimentünk kilencen a cseh rally Eb-futamra, Zlínbe. Bár kempingben aludtunk, de az is nagyon jó volt, az egész tábor, a csapat, és talán életemben nem nevettem annyit. A cseh sörök, a rally hangulat, magát egész Csehországot imádtam, pedig csak egy kis csücskébe voltunk. Soha nem felejtem el azt a 4 napot. A legrosszabb egy UTE – Fehérvár 2 jégkorong meccs volt még tavaly, ami a nagyobb hírportálokon is megjelent. 2-2 lett a végeredmény, és a hosszabbításban egy újpesti és egy fehérvári játékos együtt esett el, és a fehérvári srácnak elvágta a nyakát a korcsolya. Azt a csendet és érzést nem fogom elfelejteni, ahogy behozták az orvosokat, a vért a jégen stb. Inkább el se mentem volna arra a meccsre.

Overtime Café

Mennyire könnyű a jégkorongra tippelni? A női tenisztől kezdődő skálán hova helyeznéd el?

A női teniszre öt számjegyű összeggel még soha nem fogadtam. Szeretem nézni, de inkább a lányok miatt mint a játék miatt. A jégkorongban nagyjából azért ki tudod számolni kinek hogy megy, melyik csapat erős, ki játszik jól. Alapból két ligát követek, az NHL-t és a KHL-t, de mondjuk míg egy CSZKA vagy Capitals összes játékosát fel tudom sorolni, addig a Calgary Flames csapatából mondjuk 4-5 játékost, a Metallurg Novokuznetsk-ből meg szinte senkit. Egyszerűen többet nem bírsz el. Az oroszoktól így is ha tudom kommentár nélkül nézem a meccset, az NHL-ből csak angolul. Hogy mennyire könnyű, azt sok minden behatárolja, de inkább nehéz. Van hogy mindent kielemzel, és 12 NHL-meccsből 11 hosszabbításos. Akkor azért elgondolkozik az ember, hogy minek is csinálja ezt. Nem azt mondom, hogy bunda, de azt mondom. Nevetés

Egy jó NHL-tipster csak a játék képéből indul ki, vagy a temérdek statisztikát is figyelembe veszi?

A játék képe csak egy része az egésznek. Főleg az alapszakaszban. Ha megnéz az ember egy kevésbé fontos alapszakasz összecsapást, azt látja hogy azért megyünk, támadunk, lövögetünk, de kell ez nekünk végső soron? Míg egy PO mecsen megszakadnak a játékosok minden egyes korongért. Vannak mindig nagyobb és gyengébb párosítások, az esélytelen, hogy minden találkozót megnézz. A PIM (Penalty In Minutes) mutató számomra nagyon fontos, valamint a PP és PK. A TOI-t én annyira nem nézem, de a SOG is nagyon fontos. Kapusoknál a védési százalék a meghatározó, de ez is csalóka. Nem mindegy, hogy egy kapus a kékről kapott 10 viszonylag egyenes lövést, vagy 10-szer lespárgázott a védésért. Elég komoly munka áll azért mögötte, és egy biztos, ha csak összefoglalókat nézel, úgy nem megy. Látni kell az egész meccset, magát a csapatot egységként. Időigényes, de a szorzók miatt végül kifizetődő. De muszáj energiát beleölnöd, jégkorongban nem úgy megy, hogy a Juventus biztos nyer a Palermo ellen, mert ott vannak a sztárok, bajnok lehet, a másik meg talán kiesik. Itt minden csapatban szinte minden játékos egy szinten van, különben nem lennének ott.

Köszönjük, hogy válaszoltál kérdéseinkre! Ha ellátogatnátok buszbérlethez, az Overtime Café facebook oldalát, elérhetőségekkel ide kattintva érhetitek el!

Korábbi interjúnk ITT: Angol földről Máltára tart fórumtársunk!