Érdekes kis statisztika a manchesteri derbivel kapcsolatosan az elmúlt 10 évből, hogy a legutóbbi 27 találkozásuk során 16-szor az az együttes nyert, amelyik idegenben lépett pályára... csupán 8 alkalommal maradt a házigazdánál mindhárom pont... Én azt várom, hogy ez a tendencia ma nem fordul meg, szerintem sokkal jobban egyben van most a City.

De ha nem is lenne annyira egyben, a MU-nál bizony vannak bajok... noha CR még olykor olykor megmenti őket, de sok MU szimpatizáns már örülni sem tud ennek, hiszen ezek mindig Ole helyét biztosítják be... pedig a legtöbben már annak örülnének, ha nem ő lenne a kormánynál... Nem is csoda ez, a Unitednél a keret minőségét nem nagyon tükrözik az eredmények... CR öncélú játéka és nem létező védekezését nem bírja már el ez a sok sebből vérző MU. Solksjaernak nagy falat ez, bár ebben nincs sok újdonság, igazi kuriózum, hogy ennyi bizalom van feléje a vezetők részéről. Engem meglepne, ha kibírná ezt a szezont a pozíciójában.

Eközben Pep szép nyugodtan dolgozhat, a kerete stabil, egyre összeszokottabb... egyre ritkábban csúszik hiba a gépezetbe... Grealish is megtalálta gyorsan a helyét, na meg gyakorlatilag minden posztra jut két hasonló képességű labdarúgó... úgy meg azért nem olyan nehéz...

Márciusban 2-0-ra győzni tudtak a vörös ördögök az Etihadban, szóval itt az alkalom a City előtt, hogy bosszút álljon ezért ez ellen a sebzett vad ellen. Maguire-ék a legutóbbi hazai meccsükön történelmi zakóba futottak a Pool ellen (0-5), és most sem lenne ördögtől való egy hasonló eredmény véleményem szerint... Ha a City szerez vezetést, akkor szerintem egy sima meccs lehet ez, ahol több gólos győzelmet is arathatnak De Bruyne-ék.

Manchester United - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp