Az UEFA keddi döntése annak következményeként született, hogy gyakorlatilag leállt a sportélet, így vele együtt a futball is, a COVID-19 betegség miatt. A Dél-Amerikában rendezendő Copa América sem lesz idén megtartva.

Eredetileg a kontinensviadalt június 12. - július 12. között rendezték volna meg, a legújabb időpontok pedig: 2021 június 11. - július 11.

A felfüggesztett nemzeti bajnokságok közrejátszottak a döntés meghozatalában. Az UEFA képviselőinek elmondása szerint, nem szeretnének extra teherként szerepelni, a már így is a koronavírus miatt megviselt állami szerveken, főleg annak tudatában, hogy az idei esemény számos európai városban lett volna megrendezve. Egyúttal a nemzeti labdarúgó szövetségeken is szeretnének segíteni, hogy előbb intézni tudják a félbemaradt/felfüggesztett bajnokságok sorsát.

A foci Eb pótselejtezőit eredetileg e hónap végén rendezték volna meg, köztük a bolgár - magyar találkozót is, viszont egyelőre ezt június elejére tolták, és a későbbiekben még visszatérnek rá.

A 2019-20-as UEFA Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga sorsáról nem született döntés, a keddi értekezleten.

A mai döntés befolyásolja a jövő évi női labdarúgó Európa-bajnokságot, melyet eredetileg július 11. - augusztus 1. között rendeztek volna meg, de lehetséges, hogy az is csúszik egy évet, és 2022-ben kerül sor rá.

A Conmebol (dél-amerikai labdarúgó szövetség) is döntést hozott. Az idei évre kiírt Copa América, melyet június 12. - július 12. között rendezték volna, átkerült jövő évre, ugyanúgy mint a foci Eb (2021 június 11. - július 11.) között. Erre szokták mondani, hogy "Copy+Paste". 

Az UEFA körlevélben értesítette a jegytulajdonosokat, hogy a jegyek árait teljes mértékben visszafizetik, ha valaki ezt igényeli, de további tájékoztatást ezzel kapcsolatban a későbbiekben küldenek.

Milyen sporteseményekre lehet még fogadni?

Borítókép: Fotó: kovop58/Shutterstock.com