Az argentin játékos ismét visszatér egy sérülés után és az amerikai kemény pályás tornát választotta ennek színhelyéül ahol 2011-ben bajnok volt.

A harminc éves Juan Martin Del Potro (ATP. 4.) már a tavalyi év októbere óta nem vett részt hivatalos tornán, ezért ismét nagy az érdeklődés az argentin iránt. Már első meccsén egy elég jó kis teszt várja, mivel ellenfele a japán Yoshihito Nishioka  (ATP 72.) lesz. A huszonhárom éves játékos már a tavaly óta kezdi igazán magára vonni a figyelmet. Megszerezte első tornagyőzelmét Shenzhenben (ahol többek között Shapovalov-ot és Verdasco-t is verte) és az idén Sydneyben a negyeddöntőig jutott.

Az várnivaló volt, hogy a papírforma az Juan Martin-t emelje ki esélyesként, de lehetnek elég komoly gondjai ellenfele játékával abban az esetben ha fizikai teljesítőképessége nem lesz megfelelő. Nishioka nem a legélesebben támadó játékos, de folyton keresi a szögeket. Jobbkezes ellenfeleinek nagyon keresi fonákját az átlós, pörgetett balkezes tenyeresével. így próbálkozik megszerezni a fölényt a labdamenetekben. Fonákjával roppant veszélyes amennyiben kezelhető labdát kap, mert átlósan meggyőzően tudja zárni a labdákat. A hálót is megközelíti abban az esetben ha jól vezeti a labdamenetet. Del Potro-nak (az amúgy sérthető) fonákja most jól kell működnie.

Yoshihito Nishioka (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Igazából azért kevesen gondolják úgy, hogy Del Potro elbukja ezt a meccset. Az elméleti összképben az argentin erőjátéka most túl lehengerlő és ellenfele nem látszik képesnek folyamatosan kényelmetlen helyzetbe hoznia őt. Az argentin csak arra kell vigyázzon, hogy folyamatosan nyomás alatt tartsa ellenfelét és lábmunkája versenyképes legyen.

Néhány szorzó a mérközésre:

Del Potro nyer 2-0-ra: 1.94
Del Potro győz 2-1-re: 3.90
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.49

További kiemelt keddi teniszmérkőzések:

február 19., kedd

február 20., szerda

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.18. (11:37).