Meglepő lehet ha a két játékos pályafutásaira gondolunk, de Richard Gasquet 3-1-re vezeti a Stanislas Wawrinkát az egymás elleni meccseken.

Richard Gasquet 022
Richard Gasquet meggyőzőbben rajtolt 2023-ban Stanislas Wawrinkanál (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

A francia veterán (ATP 45.) jól kezdte az idényt és öt évre a legutóbbi tornagyőzelmétől, Aucklandban bajnok lett Cameron Norriet verve a döntőben. Az Australian Openen, majd Montpellierben is a nyitómeccsei után már búcsúznia kényszerült, azonban a holland tornát egy értékes, három szettes győzelemmel kezdte Pablo Carreno Busta ellen. A háromszoros Grand Slam-győztes, svájci ellenfele (ATP 130.) már régóta nem tudja azt a játékot mutatni, amellyel rangos sikereit szerezte. Összesen még csak három meccset nyert idén. Két alkalommal verte Alexander Bublikot (mindkétszer két játszmában) a United Cupon valamint a rotterdami nyitómeccsén és Daniel Altmaiert a németek elleni Davis Kupa találkozón.

Bár Stan The Man jóval magasabb színvonalat ért el a legjobb éveiben, a francia ellenfelét csak egyszer, a Roland Garros salakján tudta verni 2013-ban. Gasquet azonban háromszor is győzni tudott a svájci teniszező ellen. Kétszer nyert a rotterdámi borításhoz hasonló kemény játékfelületeken Párizsban 2006-ben és a tavaly Antwerpenben, valamint egyszer a Wimbledon-i nemes gyepen 2015-ben. A gyönyörű egykezes fonákokkal büszkélkedhető játékosoknak csupán az első, a 2006-os párizsi összecsapása ért véget úgy, hogy nem nyertek mindketten legalább egy szettet. Az oddsok Wawrinkát tartják esélyesebbnek, de nem lenne nagy meglepetés ha Richard most tovább növelné fölényét az egymás elleni statisztikában.

február 15., szerda

Tipp Játék hendikeppel Gasquet, Richard +2.5 @ 1.68

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 15. 6:28 UTC.