Sebastian Korda úgy érkezett az e heti tornára, hogy legutóbb júniusban nyert egymás utáni meccseket egy tornán, most viszont szettvesztesség nélkül negyeddöntős, ahol Richard Gasquet ellen játszhat.

Sebastian Korda 028
Sebastian Korda junior Australian Open-bajnok volt 2018-ban. (Fotó: Leonard Zhukovsky/shutterstock.com)

Ígéretesen lépett be az új szezonba Ausztráliában a huszonhárom éves amerikai játékos (ATP 33.). Adelaideban döntőzött, majd az Australian Open negyeddöntőjéig menetelt, de utána három hónapot kihagyott és csak a madridi salakon tért vissza. Leszámítva az e heti eseményt, azóta az egyetlen torna, ahol több meccset nyert, az a londoni Queen's Club gyepén volt. Az ottani elődöntőben a torna és a Wimbledon utólagos bajnokától, Carlos Alcaraztól kapott ki. Winston-Salemben javulni látszik játékformája, ugyanis Benjamin Bonzit és Fucsovics Mártont is szettvesztesség nélkül ejtette ki és ezekkel a győzelmeivel már egy elődöntős helyért léphet pályára.

Gaquet legyőzte az ifjúsági világbajnokot

Az év elején szintén jól játszó Gasquet (ATP 57.) sem tudta formáját tartani. A harminchárom éves francia játékos Aucklandban tornagyőzelemmel kezdte az évet, de mostanra már nem fénylik az évi mérlege, mivel több meccset veszített mint nyert (22/23). Az Új-Zélandban elért sikere után a júniusi stuttgarti tornáig nem nyert egymás után meccseket ATP-főtáblán. A kemény borításra csak Cincinnatiban tért vissza, de nyitómeccsén búcsúzott. Winston-Salemben két szintén hullámvölgyben lévő ellenfelet ejtett ki, Marc-Andrea Hueslert két játszmában és az ifjúsági világbajnokot, Brandon Nakashimát pedig háromban győzte le. Kordával csak a Roland Garros salakján csapott eddig össze 2022-ben és három szettben kapott ki. Az idei eredményességükre való tekintettel, meglepő lenne ha most bármelyikük szettvesztesség nélkül jutna tovább.

augusztus 24., csütörtök

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.50

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 24. 8:53 UTC.