A Közel-Keleten történt feszültségek után az Izrael és Svájc mérkőzés lemondásra került. Most az UEFA egy új időpontot hírdetett ki.

Ahogyan az UEFA kedden este bejelentette, a mérkőzést november 15-én 20:45-kor tartják, de a helyszínét még nem jelölték ki. Eredetileg az I. csoport mérkőzése csütörtökön 20:45-kor Tel-Avivban került volna megrendezésre. Azonban Izrael a palesztin terrorcsoportok támadása után kihirdette a hadiállapotot, ezért az UEFA elhalasztotta az összes Izraelben rendezendő mérkőzést. Ezenkívül a döntes érinti a német U21 válogatott elleni október 17-i mérkőzést is.

"Az UEFA továbbra is szorosan figyeli a helyzetet, és kapcsolatban marad az összes érintett csapattal, mielőtt döntést hozna az izraeli részvétellel járó egyéb közelgő mérkőzések esetleges változtatásairól"

közölte az európai szövetség.

Svájc vezeti az I. csoport tabelláját 14 ponttal a 7. forduló előtt, Izrael a harmadik helyen van 11 ponttal. Ezért Svájc a 2023-as év utolsó válogatott hetén három Eb-selejtező mérkőzést fog játszani. Az Izrael elleni mérkőzés után november 18-án a svájci Nati a Koszovó válogatottját fogadja, majd november 21-én Romániában vendégeskedik (mindkét mérkőzés 20:45-kor, közép-európai idő szerint)."