A Wimbledon óta nem játszó Paula Badosát a bukmékerek oddsai nagy esélyesnek mutatják az első fordulós ellenfelével szemben, azonban hatalmas rutinfölényének köszönhetően nem teljesen kizárható, hogy az amerikai játékos kihasználja az alkalmat és meglepetést okoz.

Paula Badosa sérülés miatt visszalépett, így Venus Williams első körös ellenfele nem ő lesz, hanem a selejtezőből érkező belga Greet Minnen.

Ha elhisszük, ha nem, a huszonöt éves spanyol játékos (WTA 46.) sosem jutott túl az amerikai Grand Slam második fordulóján. Kevés a valószínűsége annak, hogy idén ezen változtat és messzire jut (bajnoki cím megszerzésére ajánlott odds 101.0), mivel az idei éve az eredményesség szempontjából nem úgy alakult mint ahogyan azt remélte. Egyetlen elődöntőjét a szezon kezdetén Adelaideban érte el, de visszalépni kényszerült, majd a salakidényben néhány negyeddöntőnek örvendhetett. A Roland Garroson nem indult és a Wimbledon második fordulójában már ki is kapott és azóta nem játszott. Paula 2023-ban csak egyetlen egy Grand Slam-mérkőzést nyert meg és a felvázolt összkép nem valami bíztató.

Venus 2019 óta nem nyert meccset New Yorkban

Telnek az évek, de a negyvenhárom éves Venus (WTA 407.) szabadkártyával a rajthoz áll ismét. Két meccset játszott január elején, majd csak júniusban lépett ismét pályára. Visszatérése óta csupán két meccset nyert meg, de ezek nem akármilyen győzelmek voltak. Birminghamben Camila Giorgit, Cincinnatiban pedig Veronika Kudermetovát verte. Az orosz játékos elleni sikere után az a Qinwen Zheng elől is elcsípett egy szettet, aki nem olyan rég bajnoki címet nyert a palermói salakon és aki Cincinnatiban egy felvonás erejéig a világelső Iga Swiateknél is jobb volt. Talán ezek a teljesítményei még kevésnek tűnhetnek, de a hazai közönséggel a háta mögött, Williams kamatoztathatja tapasztalatfölényét.

Tipp Mérkőzés nyertese Williams, Venus @ 4.80
Tipp Szett hendikeppel Williams, Venus +1.5 @ 2.30

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 25. 10:43 UTC.

augusztus 30., szerda