Megérte visszatérnie a Wimbledont követően a szemcsés játékfelületre egy torna erejéig, mivel első WTA bajnoki címét szerezte meg Palermoban.

Zheng Qinwen 007
Az előző körben Qinwen Zheng 96%-át nyerte az első adogatásaival játszott pontoknak és nem veszítette el egyszer sem szervajátékát, Venus Williams viszont 64%-át nyerte első adogatásainak és négyszer veszítette el szervajátékát. (Fotó: YES Market Media/Shutterstock.com)

Az eddigi számos kisebb rangú, salakon szerzett tornagyőzelmei és a római WTA1000-es kategóriájú eseményen elért negyeddöntője előjelei voltak palermói sikerének, de a húsz éves kínai játékos (WTA 24.) a kemény borításon is veszélyes. Legutóbb márciusban Miamiban nyert két meccset egymás után ezen a típusú borításon, viszont februárban elődöntőzött Abu Dhabiban úgy, hogy Jelena Ostapenkot és Daria Kasatkinát is két játszmában verte. A visszaváltás erre a felületre kissé nehézkesen ment eddig neki, de színvonalas ellenfelekbe ütközött. Washingtonban első meccsén kikapott Madison Keystől, Montrealban viszont három szettben búcsúztatta Marta Kostyukot mielőtt az utólagos döntős, Liudmila Samsonova verte őt a következő fordulóban. Cincinnatiban magabiztosan kezdett és 6-1, 6-4-es végeredménnyel száguldott át Aliaksandra Sasnovich ellenállásán.

Venus Williams 2019 óta nem nyert két meccset egymás után

Zheng kihívója a következő kanyarban Venus Williams (WTA 533.) lesz. A negyvenhárom éves volt világelső és többszörös Grand Slam-győztes legutóbb négy évvel ezelőtt, ugyanitt Ohióban nyert egymás után meccseket. Idén csak három alkalommal tudott ellenfelet verni, de még nem írható le, mivel a birminghami gyepen Camila Giorgi volt a legyőzöttje, Cincinnatiban pedig a világranglista tizenhatodik játékosát, Veronika Kudermetovát búcsúztatta méghozzá két játszmában. Az összképben esélytelenebbnek tűnik feltörekvő, fiatal kínai ellenfelénél, de a rutinfölénye főleg ezen a borításon vitathatatlan. Az viszont kérdéses, hogy mennyire tudja majd ezt kamatoztatni is. Nem kizárható részéről egy újabb meglepetés.

augusztus 16., szerda

Tipp Játékok száma Felett 18.5 @ 1.62

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 16. 5:30 UTC.