A Montreal-i torna idei bajnoka, Jessica Pegula és a 2021-es bajnoka, Camila Giorgi összecsapása papíron sokat ígér, viszont úgy a játékformájuk közötti hatalmas különbség, mint az egymás elleni mérleg is teljesen mást mond.

Jessica Pegula 009
Jessica Pegula legjobb eredménye a US Openen a 2022-es negyeddöntője volt. (Fotó: lev radin/shutterstock.com)

A hazaiak képviselője a tornagyőzelemre egyik legesélyesebb játékosként érkezik New Yorkban, miután a gyepről való borításváltás óta elődöntőt játszott Washingtonban és nyerte az 1000-es kategóriájú kanadai eseményt. A világranglista harmadik helyét elfoglaló, huszonkilenc éves Pegula még sosem nyert egy idényben annyi meccset, mint idén (43-at) és még csak augusztust írunk. Az amerikai Grand Slamen tovább növelheti ezt a számot, mivel a nyitófordulóban egy olyan játékos ellen kezd, akin idén úgy az Indian Wells-i kemény borításon, mint a Roland Garros salakján is túljutott.

Giorgi februárban nyert tornát

Az olasz szőkeség (WTA 52.) még fele annyi meccset sem nyert idén mint ellenfele, de februárban bajnoki címet szerzett Méridában hasonló kemény borításon. A Wimbledon első fordulójában elszenvedett vereségét követően a harmincegy éves Giorgi csak a Montreal-i főtáblán nyert egy meccset és kevés az esélye annak, hogy acélos ellenállásra lesz képes azon a rangos eseményen, amelyen csak egy alkalommal jutott messzebb a második fordulónál (Camila 2013-ban nyolcaddöntős volt.). Minden részlet Pegula továbbjutását mutatja, de érdemes lehet tudni, hogy az utóbbi négy mérkőzésükből három döntő szettet igényelt. Mostani összecsapásuknak előjelei azonban nem nagyon engednek hasonló kimenetelre következtetni.

augusztus 29., kedd

Tipp Fogadás szettre 0-2 @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 28. 8:46 UTC.