Az Australian Open után néhány hétig remek eredményeket szerző Daria Saville a kemény borításra való visszatérése alkalmával ismét emelte a játékszínvonalát és idei első elődöntőjébe juthat.

Daria Gavrilova (Fotó: Jimmie48 Photography/shutterstock.com)

Február végétől egészen március végéig az ausztrál játékos (WTA 88.) szép sorozatot kapott el hasonló kemény játékfelületeken és negyeddöntőzött Guadalajaraban és Miamiban, valamint a nyolcaddöntőbe jutott Indian Wellsben. A salakos és a füves idényben már nem sikerült tartania eredményeinek színvonalát, de ezen a héten a tengerentúli tornán visszakapcsolt a tavaszi kerékvágásba. Miután a nyitómeccsén több mint három órát küzdött Mirjam Bjorklund ellen, nem sok esélyt adtak neki a címvédő Jessica Pegula ellen, mégis két szettben borította a papírformát. A negyeddöntőben favoritként indul Rebecca Marino ellen.

A selejtezőből feljutó kanadai játékos (WTA 111.) a selejtezőkben és a főtáblán is kizárólag döntő játszmás meccseket játszott. Az első fordulóban az egy év kihagyás után visszatérő Venus Williamsot, a nyolcaddöntőben pedig Andrea Petkovicot verte. Bár Rebecca idei kemény pályás mérlege jobb a negyeddöntős ellenfeléénél (25/6 - 16/7), győzelmeinek nagy részét kisebb rangú tornákon gyűjtötte még az év első hónapjaiban. Saville magasabb szintet képvisel, amit a hasonló borításon, New Havenben szerzett 2017-es WTA bajnoki címe is bizonyít és valószínű, hogy igazolni fogja Washingtonban ezt a státusát.

augusztus 05., péntek

Tipp Játék hendikeppel Saville, Daria -2.5 @ 1.97

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.08.05., 07:22.