Ki-ki meccsel kezdődik a szombati játéknap az nb1 26. fordulójában. A „szokásos” forgatókönyv szerint zajlott a derby. Jól játszó lilák, győzelemért megszenvedő Fradi. Meglepődnék, ha a „hétköznapi” bajnokik esetében változna az újpesti teljesítmény – pesszimistán úgy látom, hogy erről a szintről csak lejjebb kerül majd az együttes. Egyáltalán nem könnyű helyszín a vendég csapatoknak a Várkert, csupán a tabella első négy helyezettje (FTC, VIDI, Puskás, ’Kavics) tudott győzni Kisvárdán.

A szokásos „révészi” vasfegyelemmel készül a hátralévő időszakra Bódog Tamással a legkeletebbre fekvő élvonalbeli klub. Helyzetük korántsem kényelmes, mert a forduló előtt csupán 3 ponttal vannak a vonal felett. Roppant zsúfolt a 7-11. pozíció között a tabella, hiszen öt csapat van három ponton belül. Érdekes módon tesztelte együttesét Bódog, egy napon játszott két meccset előbb a Debrecennel, aztán egy hétre rá a Diósgyőrrel. Egyik alkalommal mindkét oldalon az „első” csapatokból összeállított gárdák feszültek egymásnak, a másikon pedig a „kispadosok”. Az első csapat nem kapott ki (1:1-re és 1:0-ra végzett, a DVTK-t győzte le), de kiderült, hogy a kellőképpen mély a csapat kerete, így szerintem bírni fogja a Kisvárda a szezon végi hajrát.

„Ha így játszunk nem esünk ki” – mondta Vignjevic, majd másnap bejelentették Véber Gyuri érkezését, egyenlőre az U19-hez…valahogy úgy érzem, hogy az UTE egész tavasszal képes úgy teljesíteni, hogy azt lehessen mondani: egy hajszál hiányzott a győzelemhez, vagy egy hajszál hiányzott a pontszerzéshez. Kilenc bajnoki öt pont, csak a Kaposvárt győzték le a lilák, nevük mellett hat vereség szerepel tavasszal. A nyolc szerzett gól a meccsenkénti egyet sem éri el, s ebből a visszatérő Novotny hármat vállalt, azaz ő sem lendített jelentősen a lilákon.

Úgy érzem, hogy sokkal szervezettebb a hazai csapat, és klubmodellük is sokkal előrébb tart ellenfelüknél. Egyértelmű, hogy igazi hat pontos meccs vár a felekre, Bódog és Révész kőkemény beleállása arra mindenképp elég lesz, hogy ne maradjon pont nélkül a Várda. Mondhatni a lét a tét!

Kisvarda - Újpest FC: Dupla esély - Dupla esély tipp