Az augusztus 1. és 8. között rendezett WTA250-es kategóriájú torna a női tenisz legjobbjaiból 32 hölgyet indít egyéniben és 16 páros csapatot az esemény főtábláin.

Kolozsvár már többször is volt Billie Jean King Kupa (volt Fed Kupa) mérkőzések elegáns színhelye, de idén lehet először WTA-összecsapások házigazdája. A 235,238 dollár összdíjazású torna első napján selejtező mérkőzések zajlanak és két magyar játékos is pályára lép. Reméljük, hogy a főtáblás Babos Tímea mellé kerül Bondár Anna és Udvardy Panna is.

Elméletileg, Bondár Annának (WTA 197.) lesz nehezebb feladata, mivel ő Aleksandra Krunic (WTA 270.) ellen játszik. Bár a szerb játékos alacsonyabban rangsorolt, nem szabad elfelejteni, hogy WTA-bajnoki címmel rendelkezik (2018). Ugyanakkor, Krunic és Bondár egyetlen egymás elleni meccsét, amely idén zajlott a Wimbledon selejtezőiben, Aleksandra 7-5, 7-6-ra nyerte. Krunicnak sem tartott sokkal többet londoni menetelése, mivel következő selejtezős meccsét elveszítette és az angol Grand Slam óta nem is játszott. Ezzel szemben, a Wimbledon után Bondár Anna negyeddöntőzött salakon egy lengyelországi WTA-tornán (Gdynia). Ez a sikeres menetelése segítheti a magyar játékost Kolozsváron.

Udvardy Panna (WTA 172.) ellenfele az olasz Martina Di Giuseppe lesz, aki a világranglista 292. helyét foglalja el. A magyar teniszező nemrég negyeddöntőzött a budapesti WTA-tornán, majd elődöntőt játszott szintén salakon egy csehországi ITF-tornán. Ezek az eredmények egy sokkal jobb játékformát sugallnak az ellenfeléénél, aki a júliusi hónapban csak három hivatalos meccset nyert és hatot veszített. Martina WTA-tornák főtábláin idén keveset szerepelt, csak egy-egy főtáblás meccset tudott megnyerni Parmaban és Palermoban (mindkettőt salakon). A pillanatnyi formafölény mellett, Udvardyt mutatja esélyesebbnek a magyar játékos idei ITF-tornagyőzelmeiből szerzett tapasztalata is, amelyeket szintén a lassú borításon gyűjtött az Egyesült Államokban.

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak elérhető oddsok a mérkőzésekre.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.