Utolsó és egyben a legfontosabb selejtező csoportos mérkőzés következik a magyar női kézilabda válogatott számára, az ellenfél pedig Montenegró lesz.

Amint a Paraguay és a Kamerun elleni vb-mérkőzés felvezetőjében is írtuk, az idei világbajnokság első két találkozóján a győzelem megszerzése nem kellene gondot jelentsen, és nem is okozott, most viszont kezdődik az igazi harc ezen a tornán. 

A montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, Bojana Popovic is nemrég kifejtette, hogy Magyarország és Montenegró számára igazán most kezdődik a torna, és ő is kőkemény ütközetre számít a hétfői rangadón.

Mindkét válogatott könnyedén nyerte a Paraguay és a Kamerun elleni meccset, és amit tudunk biztosan, hogy már mindkettő számára garantálva van 2-2 pont a középdöntőben. Hogy miért? Azért mert 3 csapat jut tovább, és a továbbjutó csapatok ellen szerzett pontokat magukkal viszik a főcsoportokba. Ezért is fontos lenne a győzelem megszerzése a hétfői találkozón.

Kivel játszik Magyarország a vb-középdöntőben?

A magyar kézilabda válogatott a B-jelzésű selejtezőcsoportban szerepel, és Montenegróval együtt már biztosan ott van a legjobb 12 között.

A középdöntőben az A-csoport első három helyezettjével küzdenek a fentiek, az utolsó forduló előtt pedig már biztosan tudjuk, hogy Svédország és Horvátország ellen is meg kell küzdenünk, ami viszont jó hír, hogy a horvátok a Szenegál elleni döntetlenük miatt kevesebb pontot visznek magukkal, hacsak nem lepik meg a házigazda svédeket a legutolsó csoportmeccsükön.

A programot is ismerjük már, a továbbiakban szerdán (december 7-én), pénteken (december 9-én), valamint vasárnap (december 11-én) fogunk játszani. Ha minden igaz, és csoportgyőztesek vagyunk, akkor Svédország lehet az utolsó kihívás a következő szakasz végén.

Montenegró - Magyarország fogadás

Bár a nyereményszorzók alapján Magyarország az utolsó selejtezőcsoportkörös meccs abszolút favoritja (győzelmünkre 1.32-es szorzón fogadhatunk az Unibeten), azért itt némi óvatoságra intünk. Ebben a szorzóban nincs érték és még veszélyes is.

december 04., hétfő

Legutóbb (ami már közel 2 és fél éve volt) felkészülési meccset játszottunk a montenegrói csajok ellen, akkor 28-22-re sikerült legyőznünk őket, előtte pedig a 2019-es vb-n egy gólos vereséget szenvedtünk (24-25).

Tudtad? 
A 2023-as női kézilabda VB alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Bízunk a magyar csajokban, de mivel egy szoros meccsre számíthatunk, így érték a kevés gólokban lehet, valamint abban, hogy nem szerzünk kiütéses győzelmet.

Montenegró +3,5 gól @ 1.80

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Montenegró - Magyarország női vb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a női kézilabda vb mérkőzéseit, köztük a Magyarország - Kamerun találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést hétfőn, 20:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Töpfner Alexandra az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor